Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 30 2023

Οι χώρες με το υψηλότερο κατά κεφαλήν χρέος - Δεν είναι η Ελλάδα!

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μετά την Ιαπωνία, ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες.

Παρ’ όλα αυτά δεν βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με το υψηλότερο κατά κεφαλήν χρέος εκφρασμένο σε δολάρια. Αντίθετα, στην πρώτη δεκάδα βρίσκει κάποιος πλούσιες χώρες που ίσως δεν θα περίμενε.

Στην πρώτη θέση φιγουράρει η πλούσια Σιγκαπούρη με 114 χιλ. δολάρια, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ με 92 χιλ. δολάρια περίπου και τρίτη την Ιαπωνία με 88 χιλ. δολάρια.  

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Καναδάς με 56 χιλ. δολάρια περίπου και το Βέλγιο με 53 χιλ. δολάρια. Τη δεύτερη πεντάδα απαρτίζουν κατά σειρά η Ιταλία με 50 χιλ. δολάρια, η Ιρλανδία με 49 χιλ., η Ισλανδία με 47 χιλ. περίπου, η Γαλλία με 46 χιλ. και η Αυστρία με 42 χιλ. δολάρια.

Ακολουθούν η Βρετανία με 40 χιλ. δολάρια, η Ελβετία με 38 χιλ. και το Κατάρ με 38 χιλ. δολάρια. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 14η θέση με 37,5 χιλ. δολάρια, λίγο πιο πάνω από την Αυστραλία με 37,1 χιλ. και την πετρελαιοπαραγωγό Νορβηγία με 36 χιλ. δολάρια.

Η Γερμανία βρίσκεται στη 18η θέση με 35 χιλ. δολάρια κατά κεφαλήν χρέος, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ που επεξεργάσθηκε το insidermonkey.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v