Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 6 2023

Πόσο δημοφιλή είναι κρυπτονομίσματα, μετοχές και ομόλογα σε Ελλάδα και ΕΕ

Το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που κατέχει ή κατείχε κρυπτονομίσματα είναι ελαφρώς χαμηλότερο σε σύγκριση με εκείνο που είχε ή έχει μετοχές και ομόλογα στην κατοχή του, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα, ανέρχεται σε 10% έναντι 11% του ποσοστού του πληθυσμού που προτιμά τα παραδοσιακά επενδυτικά εργαλεία.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των ευρωπαϊκών χωρών με τα πιο χαμηλά ποσοστά. Η Σλοβακία εμφανίζεται να έχει το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού που κατέχει κρυπτονομίσματα, στο 18% (22% για τις κλασικές επενδύσεις), ενώ η Γαλλία με 5% έχει το χαμηλότερο (22% για μετοχές και ομόλογα).

Σε γενικές γραμμές, οι πλουσιότερες χώρες της ΕΕ δεν πολυσυμπαθούν τα κρυπτονομίσματα. Το μερίδιο των κρυπτονομισμάτων στη Γερμανία είναι 6% έναντι 33% των κλασικών επενδύσεων, στην Ιταλία 6% έναντι 31% και στην Ισπανία 8% έναντι 27%. 

Ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση της Κύπρου καθώς περισσότεροι κάτοικοί της φαίνεται πως προτιμούν τα κρυπτονομίσματα από τα ομόλογα και τις μετοχές. Τα ποσοστά είναι 13% και 10% αντίστοιχα. Στη γειτονική μας Βουλγαρία είναι ισόβαθμα, στο 13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v