Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 28 2023

Ο Μιχάλης Αργυρού του ΣΟΕ και ο Κ. Χατζηδάκης

Στο υπουργείο Οικονομικών παραμένει ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ομάδα που προετοιμάζει τα Eurogroup ή Ευρωομάδα ή Euro Working Group (EwG) o Μιχάλης Αργυρού, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και υπό τον νέο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη όπως μαθαίνουμε.

Είναι λογικό, αφενός, γιατί γνωρίζει τα θέματα, τον ξέρουν στην ΕΕ και θεωρείται άτομο χαμηλών τόνων και αποτελεσματικός και αφετέρου, γιατί έχει μια πολύ καλή σχέση με τον κ. Χατζηδάκη από παλιά. Για την ακρίβεια, ο νέος ΥΠΟΙΚ ήταν εκείνος που ως υπεύθυνος για τη σύνταξη του προγράμματος της ΝΔ μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία το 2016, είχε ζητήσει από τον κ. Αργυρού, ο οποίος δεν ήταν κομματικά ενταγμένος στη ΝΔ, να βοηθήσει όπως ανέφεραν οι γνωρίζοντες.

Μετά λοιπόν τον Αθανάσιο Πετραλιά, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Οικονομικών, έχοντας διατελέσει γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στην προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Αργυρού αντιπροσωπεύει τη συνέχεια στην οικονομική πολιτική του κυβερνώντος κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v