Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2024

Τα νομίσματα με τις καλύτερες και χειρότερες επιδόσεις το 2023

Μερικοί υποστηρίζουν ότι οι ευκαιρίες κρύβονται κάποιες φορές στα νομίσματα που τα πήγαν πολύ άσχημα για μία, δύο ή περισσότερες χρονιές στη σειρά, γιατί σε κάποιο σημείο θα ανακάμψουν. Αν έχουν δίκιο, τότε μια ευκαιρία ίσως βρίσκεται ανάμεσα στα νομίσματα που υποτιμήθηκαν περισσότερο το 2023, αν και σοβαρά αμφιβάλλουμε, ρίχνοντας μια ματιά στις χώρες.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η λιβανέζικη λίρα με υποτίμηση 89% έναντι του δολαρίου και ακολουθεί το αργεντίνικο πέσο με 78%, το νόμισμα της Νιγηρίας με 43%, της Ανγκόλας με 39%, του Μαλάουι με 39% και της τουρκικής λίρας με 35,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Από τα κύρια νομίσματα, απώλειες κατέγραψαν το ρωσικό ρούβλι που έχασε 17% καθώς τα έσοδα από εξαγωγές της Ρωσίας επλήγησαν, το ιαπωνικό γεν με 7% και το κινεζικό γουάν με 2,8% έναντι του δολαρίου.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι ήταν το μεξικανικό πέσο με 15% περίπου, το ελβετικό φράγκο με 9,8% και η βρετανική στερλίνα με 5,3%.

Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 3,2% έναντι του δολαρίου. Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου που δείχνει πώς κινήθηκε έναντι των κύριων νομισμάτων υποχώρησε 2% το 2023. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v