Η κεφαλαιοποίηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου υποχώρησε ελαφρώς τους πρώτους πέντε μήνες του 2025, σε αντίθεση με τα χρηματιστήρια άλλων χωρών των οποίων η κεφαλαιοποίηση αυξήθηκε σημαντικά.Στην Ισπανία, η κεφαλαιοποίηση (τιμές επί αριθμός μετοχών) αυξήθηκε 35,1%, στη Γερμανία 25,3%, στην Ιταλία 24,2% και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) 19,2%.
Παρ' όλα αυτά, δυο αμερικανικά χρηματιστήρια, της Νέας Υόρκης (NYSE) με κεφαλαιοποίηση 31,8 τρισ. δολάρια και το Nasdaq με 30,8 τρισ., είναι τα πρώτα στον κόσμο. Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με 7,2 τρισ. δολάρια, το Euronext με 5,6 τρισ., το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με 5,1 τρισ. δολάρια, το χρηματιστήριο τoυ Τόκιο με 4,62 τρισ., το χρηματιστήριο του Λονδίνου με 4,61 τρισ. δολάρια ακολουθούν.
Το χρηματιστήριο της Σαγκάης με 4,6 τρισ. δολάρια, της Σενζέν με 4,1 τρισ. και της Ινδίας με 3,9 τρισ. και το χρηματιστήριο του Τορόντο με 3,4 τρισ. δολάρια έπονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρηματιστήριο Nasdaq Nordic Baltics έχει κεφαλαιοποίηση 1,7 τρισ. δολάρια.