Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: «Εθνική» υπόθεση η σημερινή συνεδρίαση

Όπως ακριβώς αναμενόταν ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση. Πιέσεις στο warrant και στον τίτλο της Εθνικής που συγκεντρώνουν το 65% του τζίρου. Προσπάθεια σχετικής ανάδυσης του Δείκτη με ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ.

Ακριβώς όπως αναμενόταν εξελίσσεται μέχρι στιγμής η σημερινή συνεδρίαση, με αυξημένο τζίρο και με αυξημένες πιέσεις στον τίτλος και στο warrant της Εθνικής Τράπεζας.

Δέκα λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, η μικτή αξία συναλλαγών πλησιάζει τα 19 εκατ. ευρώ, ενώ το 1,8 εκατ. φτάνουν οι προσυμφωνημένες συναλλαγές καθώς έχουν αλλάξει χέρια 146.250 τεμάχια του Τιτάνα στα 12,50 ευρώ.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά και όπως προαναφέρθηκε, ο τίτλος και το warrant της Εθνικής μονοπωλούν το ενδιαφέρον, έχοντας μέχρι στιγμής απασχολήσει περισσότερο από το 65% του συνολικού τζίρου.

Η μετοχή της Εθνικής ξεκίνησε με ΑΜΕΜ, άνοιξε στα 2,65 ευρώ (-16,14%), υποχώρησε μέχρι τα 2,38 ευρώ (-24,68%) και προσπαθεί να ανακάμψει από το μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό χαμηλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Χρηματιστήριο Παραγώγων και στα Συμβόλαια επί μετοχών, το Συμβόλαιο της Εθνικής υποχώρησε μέχρι τα 2,36 ευρώ, για να ανακάμψει σχετικά στη συνέχεια.

Το warrant της Εθνικής άνοιξε στο 0,7000 ευρώ (-89,75%), υποχώρησε μέχρι το 0,4200 ευρώ (-93,85%) και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κινείται στο 1,15 ευρώ με απώλειες 83,16%.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε μέχρι τις 816,66 μονάδες, απ' όπου και ξεκίνησε μια προσπάθεια αντίδρασης κυρίως λόγω ΟΤΕ, ΔΕΗ και Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ συνδράμουν το Δείκτη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Μυτιληναίος, Σωληνουργεία Κορίνθου και Τιτάν.

Επόμενος τίτλος ο οποίος δείχνει να προβληματίζει και να πιέζεται σημαντικά είναι αυτός της Eurobank. Και η εν λόγω μετοχή άνοιξε με ΑΜΕΜ στο 1,82 ευρώ (-11,22%), υποχώρησε μέχρι το 1,59 ευρώ και στη συνέχει ξεκίνησε προσπάθεια σχετικής ανοδικής αντίδρασης.

Το τελικό πρόσημο του Δείκτη πιθανότατα έχει κριθεί, εκτός και αν υπερβάλλουν εαυτόν οι μη τραπεζικές δεικτοβαρείς μετοχές. Όμως αν τελικά επικρατήσουν οι πωλητές και ο Δείκτης επιστρέψει προς τα χαμηλά ημέρας, εξαιρετικά κρίσιμη θεωρείται η ζώνη στήριξης 820-810 μονάδες, εντός της οποίας ο Δείκτης έδωσε και την πρώτη αντίδραση.

Σε περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης κινηθεί προς νέα ημερήσια χαμηλά που θα σηματοδοτούν και το κλείσιμό του σε νέο χαμηλό τρέχοντος έτους, θεωρείται βέβαιο ότι θα ενεργοποιηθούν κινήσεις stop loss από χαρτοφυλάκια που κινούνται με γνώμονα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και σημαντικός αριθμός margin calls.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v