Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Nικητές και χαμένοι του rebalancing

Τζίρος ρεκόρ για Alpha Bank και ιστορικό υψηλό για το warrant. Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα για τα «μέλη» του MSCI. Ποια μηνύματα στέλνει η πορεία του γενικού δείκτη. Τι προβληματίζει τους επενδυτές. Η στάση των ξένων οίκων.

Σήμερα και μετά το κλείσιμο, ολοκληρώθηκε το rebalancing στον MSCI Standard για την Alpha Bank, με την στάθμιση της βαρύτητας να ανέρχεται στο 13,9%, από 7,12% προηγουμένως.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 4 Απριλίου, αυξήθηκε η στάθμισή της Alpha Bank στον FTSE Large Cap σε 30% από 16% προηγουμένως, ενώ με αυξημένη στάθμιση, στο 30%, θα συμμετέχει η Alpha Bank στον δείκτη FTSEurofirst 300 από τις 10 Απριλίου, όπως ενημέρωσε το NYSE - Euronext. Η αλλαγή θα λάβει μέρος, από την συνεδρίαση 8 Απριλίου.

Θα ακολουθήσει rebalancing για την μετοχή της Πειραιώς, αφού προηγηθεί η εισαγωγή των νέων μετοχών και αυξηθεί το free float στο 35%.

Εννοείται, ότι η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, ήταν συνεδρίαση για "έναν ρόλο". Ο τίτλος της Alpha Bank έκλεισε στο υψηλό ημέρας, ενώ σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο παραστατικός τίτλος της Alpha Bank

Ο σημερινός όγκος των 206.712.425 τεμ. είναι ο υψηλότερος όγκος συναλλαγών "ever", με προσαρμοσμένες τιμές, με τους αμέσως υψηλότερους να έχουν σημειωθεί στις 26/11/2013 (102.738.280 τεμ. και αναδιάρθρωση δεικτών MSCI), στις 3/4 (96.996.856 τεμ.) και στις 4/4 (95.330.528 τεμ.). Αυτό σημαίνει ότι στο τελευταίο rebalancing του MSCI που ολοκληρώθηκε σήμερα, άλλαξαν χέρια περίπου 400 εκατ. μετοχές της Alpha Bank, από τις οποίες τα περίπου 100 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια σήμερα, μέσω των τελικών δημοπρασιών και μετά (!)

Να σημειωθεί ότι για την μετοχή της Alpha Bank που έκλεισε στα 0,7400 ευρώ με κέρδη 2,78%, έμειναν ανεκτέλεστα προς πώληση 22.914.425 τεμ. ενώ ο τίτλος "απασχόλησε" το 66,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από την άλλη πλευρά, οι υπόλοιποι τίτλοι που μετέχουν στον MSCI Standard πιέστηκαν. Συγκεκριμένα ο τίτλος της Alpha Bank κέρδισε 6,47%, ενώ με τριήμερες απώλειες έκλεισαν οι ΔΕΗ (-2,76%), ΟΠΑΠ (-7,14%), Ελ. Πετρέλαια (-4,5%), Τιτάνας (-8,10%), ΟΤΕ (-7%), Πειραιώς (-6,03%), Εθνική (-4,16%), Jumbo (-2,95%), Folli Follie Group (-5,96%).

Υπενθυμίζεται ότι εκτός της Alpha Bank και στον δείκτη MSCI Standard Index το ποσοστό της Πειραιώς υποχωρεί προσωρινά (μέχρι την πίστωση των νέων μετοχών) στο 11,7% από 12,6%, της Εθνικής στο 8,6% από 9,4% και του ΟΤΕ στο 18,5% από 20%. Στο 15,9% από 17,2% υποχωρεί η στάθμιση του ΟΠΑΠ και στο 8,4% από 9,1% η στάθμιση της ΔΕΗ. Για Jumbo (7,4% από 7,9%), ΕΛΠΕ (3,3% από 3,6%), Folli Follie Group (5,4% από 5,8%) και Τιτάνα (6,9% από 7,4%) οι διαφορές ήταν μικρές.

Λείπουν τα καύσιμα

Από εκεί και πέρα, όλες οι τελευταίες συνεδριάσεις, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ελάχιστα "σταγονίδια ανοδικού καυσίμου" έχουν απομείνει στο "ρεζερβουάρ" της Αγοράς και αν δεν προκύψει η είδηση - καταλύτης, πολύ δύσκολα ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου θα διεκδικήσει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, νεότερα υψηλά.Άλλωστε, όλες οι προσδοκίες επάνω στις οποίες "χτίστηκε" το θετικό κλίμα των τελευταίων ημερών, δείχνουν η μία μετά την άλλη, να μην επιβεβαιώνονται.

Η πρώτη απογοήτευση, ήλθε από την μη αναβάθμιση της οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης Standard and Poor's και Moody's, παρά το γεγονός ότι και οι δύο οίκοι είχαν προειδοποιήσει, όμως το κλίμα ευφορίας πέρασε "ντούκου" τις "προειδοποιητικές βολές", για να ακολουθήσει η απογοήτευση.

Ξεκινώντας από την S&P, ο οίκος είχε προειδοποιήσει για πιθανές νέες κεφαλαιακές ανάγκες των Πειραιώς και Alpha Bank, παρά τις πρόσφατες ΑΜΚ, σε μία έκθεση μάλλον απαισιόδοξη για τον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο και δεν θα ήταν "φυσιολογικό" μετά από ελάχιστες μέρες να αναβαθμίσει την Ελληνική οικονομία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Moody΄s, η οποία λίγες εβδομάδες πριν μεταξύ άλλων ανέφερε: " οι αναβαθμίσεις των αξιολογήσεων των Χωρών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας θα είναι επιλεκτικές και θα συμβούν με αργούς ρυθμούς. Διαπιστώνεται μεγάλη πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις που συντελούνται στις Χώρες της Περιφέρειας -με πρώτη την Ελλάδα- όμως η εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών είναι ένα έργο σε εξέλιξη και θα χρειαστούν χρόνια για να γίνουν ορατά τα οφέλη του".

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ελάχιστες μέρες πριν την καταλυτική ημερομηνία της 4/4 και σε νεότερη έκθεση η Moody΄s ανέφερε πως "στην Ελλάδα ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας είναι μεγάλος". Σημειώνεται ότι ο οίκος επιμένει να κρατά την χώρα τρεις βαθμίδες χαμηλότερα από την αξιολόγηση των S&P και Fitch.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη έκθεση για την Ελληνική οικονομία, αναμένεται από την Fitch στις 23/5.

Επόμενο "χαρτί" που φαίνεται να "καίγεται" είναι αυτό της άμεσης εξόδου της Χώρας στις Αγορές, όχι, ασφαλώς, για την εξασφάλιση ευνοϊκότερου επιτοκίου, αλλά, τουλάχιστον, για την δημιουργία εντυπώσεων.

Ακολούθησαν οι σημερινές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, σύμφωνα με τις οποίες "η Χώρα δεν βιάζεται να βγει στις Αγορές, καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι καλυμμένες για ένα έτος", συμπληρώνοντας ότι "δεν πρόκειται να το κάνει εσπευσμένα για πολιτικούς λόγους". 

Από την άλλη, με δεδομένη την απόσυρση του ενδιαφέροντος για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, η όποια κινητικότητα δείχνει να περιορίζεται στις τελευταίες κινήσεις, λόγω του rebalancing Δεικτοβαρών τίτλων σε διεθνείς δείκτες, όμως και αυτό φτάνει προς το τέλος του.

Σε αυτά τα οποία θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον η Αγορά είναι και η εν εξελίξει δημόσια εγγραφή της Τράπεζας Πειραιώς για τους εγχώριους επενδυτές με σκοπό να αντληθούν κεφάλαια ως 175 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 10% της συνολικής αύξησης κεφαλαίου, για την Τρ. Πειραιώς.

Ασφαλώς και υπάρχει και η πιο αισιόδοξη σχολή σκέψης. Σύμφωνα με αυτή, η σχετική απογοήτευση από τους δύο οίκους αξιολόγησης δεν θα επηρεάσει τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την επάνοδο της Χώρας στις Αγορές.

Σύμφωνα με τους αισιόδοξους, οι επενδυτές δεν περίμεναν τις ανακοινώσεις των Standard and Poor΄s και Moody's για να αποφασίσουν εάν θα τοποθετηθούν σε πιθανή νέα έκδοση ομολόγων ή όχι. Αντιθέτως, γνωρίζουν από μόνοι τους την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και την σημαντική βελτίωση που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζουν, δε, ότι η τελευταία αξιολόγηση της Moody's έγινε στις 2 Μαρτίου του 2012. Δηλαδή, την εποχή του PSI και επισημαίνουν ότι εκ των πραγμάτων η αξιολόγηση θεωρείται από όλους ξεπερασμένη.

Από την άλλη, υπερτονίζουν την προχθεσινή αναβάθμιση της ΔΕΗ από τον οίκο Standard and Poor΄s, μετά την λήξη της συνεδρίασης στο Χ.Α. 

Η έκπληξη είναι ότι ενώ οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου περίμεναν τον τίτλο της ΔΕΗ να κινηθεί, έστω και "αναρχοαυτόνομα" στο "πράσινο", αυτός, κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης, κινήθηκε με αρνητικό πρόσημο και μάλιστα έκλεισε αρκετά κοντά στο χαμηλό ημέρας με ημερήσιες απώλειες 1,97%. Η μετοχή θέλει προσοχή στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, καθώς δεν αποκλείεται σήμερα να αφέθηκε, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν "χρυσή εφεδρεία".

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η Αγορά παίζει το "στοίχημα" εξόδου στις Αγορές μετά από χρόνια "απουσίας", με σημαντικά χαμηλό επιτόκιο, μιας και το spread μας είναι κάτω και από τις 450 μονάδες και σε προ κρίσης επίπεδα, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Ο Απρίλιος είναι κομβικός μήνας, κάτι που περιμέναμε αρκετά πριν το τέλος του 2013 και που σαν εκτίμηση είχαμε θετική άποψη για την Αγορά, τουλάχιστον μέχρι την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Οι εξελίξεις φαίνεται να τρέχουν πιο γρήγορα, με την Αγορά να συντηρεί τα επίπεδα περιμένοντας τα γεγονότα.
Η Moody΄s που περιμέναμε αναβάθμιση την Παρασκευή, αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι τον Αύγουστο, θέλοντας να δει τις πολιτικές εξελίξεις, με την διαφορά πως ακόμα έχει την Χώρα σε βαθμολογία "default" κάτι που δεν έχει λογική και που η Αγορά το γνωρίζει.

Οι δηλώσεις τόσο εκ μέρους των ξένων ΜΜΕ όσο και εκ μέρους της Γερμανίας είναι ιδιαιτέρως θετικές για την Ελληνική οικονομία, ενώ περιμένουμε και την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα, θέλοντας να δείξει την στήριξή της στην Χώρα, με τις δηλώσεις της να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η έξοδος της Χώρας στις Αγορές είναι περισσότερο σημειολογική, καθώς μπορεί να βοηθάει στην ψυχολογία και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, όμως σε καμία περίπτωση, από μόνη της, δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην πραγματική οικονομία.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει η Χώρα να καταφέρει να βγει σε σοβαρή ανάπτυξη, κάτι που θα αλλάξει σημαντικά το κλάσμα του χρέους προς ΑΕΠ, ενώ χρειάζεται μία μείωση των φόρων που πλέον έχουν "πνίξει" τους πολίτες και τις εταιρείες, αλλά και ένα άνοιγμα στην "κάνουλα" του δανεισμού εκ μέρους του Τραπεζικού κλάδου.

Σίγουρα κάποιες μεγάλες εταιρείες έχουν βρει διέξοδο στην Αγορά ομολόγων με αισθητά χαμηλότερα επιτόκια, που σίγουρα θα βοηθήσουν σημαντικά την ρευστότητα τους, αλλά και τα οικονομικά τους στοιχεία, με την διαφορά πως υπάρχουν ακόμα χιλιάδες Επιχειρήσεις, υγιής ουσιαστικά, που δεν έχουν καμία πρόσβαση σε δανεισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν – αναπτυχθούν αλλά και να κινδυνεύουν να μην αντέξουν στο μέλλον.

Φυσικά μην ξεχνάμε πως στην περίπτωση μας, μπροστά μας έχουμε και την συζήτηση της βιωσιμότητας του χρέους που ουσιαστικά είναι και το πιο σημαντικό γεγονός, πιθανότατα μετά το Καλοκαίρι.

Τώρα στο κομμάτι της οικονομίας, θετική εικόνα έχουμε στον Τουρισμό που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τα επόμενα χρόνια το ΑΕΠ της Χώρας, μιας και είναι πολύ σημαντικό ποσοστό της Ελληνικής οικονομίας και οι Κυβερνήσεις πρέπει να ρίξουν ιδιαίτερο βάρος σε αυτόν. Και για φέτος αναμένεται μία αύξηση της τάξεως του 15%, γεγονός ιδιαίτερα θετικό.

Μένει το επόμενο διάστημα να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα απλούστερο φορολογικό σύστημα, που θα βοηθήσει τόσο τις ξένες επενδύσεις όσο και τις Ελληνικές Επιχειρήσεις, να μπορέσουν να έχουν ένα σταθερό περιβάλλον για να λειτουργήσουν.

Επίσης, τo επόμενο διάστημα περιμένουμε, ειδικά σε εισηγμένες με μεγάλους δανεισμούς αλλά με μεγάλους τζίρους, να έρθουν στρατηγικοί επενδυτές σε συνεννόηση με τις Τράπεζες και να παίρνουν σημαντικά ποσοστά ή και τον έλεγχο των εταιρειών μετά από εξαγορά και "κούρεμα" δανεισμού.

Το 2014 μπορεί να είναι μία χρονιά που θα είναι μετοχών και όχι Δείκτη, αλλά και μία χρονιά που θα μπορέσει να βάλει στο κάδρο των επενδυτών και την "πολύπαθη" "υγιή" μικρότερη κεφαλαιοποίηση, εκτιμά ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Το "κόκκινο" δείχνει να επικρατεί στις μεγάλες διεθνείς Αγορές, με "πράσινη εξαίρεση" την Shanghai (+0,74%). Προβληματίζουν οι σημαντικές απώλειες για DAX και FTSE100.

Ξεκινώντας εξ Ανατολών, στην εξαμηνιαία έκθεσή της για την οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ανάπτυξη 7,1% για την Περιφέρεια φέτος, σχεδόν όσο και το 2013. Εκτιμά επίσης ότι η ανάπτυξη της "λοκομοτίβας" οικονομίας της Κίνας θα διαμορφωθεί στο 7,6%, με ελαφρά επιβράδυνση από το 7,7% του 2013.

Oι πολλαπλασιαστές των Αμερικάνικων μετοχών βρίσκονται αρκετά υψηλότερα από τον ιστορικό μέσο όρο τους, υποδεικνύοντας διορθωτικές κινήσεις, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg o Νουριέλ Ρουμπινί. Ο κ. Ρουμπινί υποστήριξε πως βραχυπρόθεσμα οι μετοχές θα συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα και η διόρθωση θα ξεκινήσει κάποια στιγμή το δεύτερο τρίμηνο. Ο ίδιος τόνισε πως θα είναι τουλάχιστον 10%.

Επιστροφή στο ΧΑ

Στα 3,5 ευρώ, τοποθετεί την τιμή στόχο για την Εθνική Τρ. η Eurobank Equities. Σε ανάλυσή της, η ΑΧΕ προχωρά σε αυτή την κίνηση ως αποτέλεσμα των θεμελιωδών στοιχείων της Τράπεζας, των εκτιμήσεων για τη δημιουργία επιπλέον κεφαλαίου και της αναγνώρισης αναβαλλόμενου φόρου 1,8 δισ. ευρώ που δεν είχε υλοποιηθεί.

Με σύσταση "neutral" και τιμή στόχο 8 ευρώ ανά μετοχή ξεκινά κάλυψη για την μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων η Citi.

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 13,3 από 10,9 ευρώ δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" για τον τίτλο, ενώ τον διατηρεί στις κορυφαίες της επιλογές.

Υιοθετούμε μια ποιο αισιόδοξη στάση για τον Τραπεζικό κλάδο, σημειώνει σε ανάλυσή της η NBG Securities. Αυτή προέρχεται από την αυξημένη εμπιστοσύνη στην μακροοικονομική εικόνα της Χώρας και στα στοιχεία για τις κεφαλαιακές ανάγκες που δημοσιοποίησε η ΤτΕ, τα οποία προσφέρουν πολύτιμη εικόνα για τα ρίσκα στον κλάδο.

Ως τρίτο λόγο η NBG επικαλείται τις πρόσφατες πρωτοβουλίες κεφαλαιακής ενίσχυσης, οι οποίες, σημειώνει μπορεί να αποδειχθούν "game changer" για τον κλάδο και την οικονομία συνολικά.

Η NBG αναβαθμίζει το rating της Alpha Bank σε "outperform" θέτοντας τιμή στόχο 12μηνου τα 0,89 ευρώ. Η ίδια σύσταση και για την Πειραιώς, με τιμή - στόχο τα 2,15 ευρώ.

Μεταφερόμενοι στα όσα συνέβησαν σήμερα στο ταμπλώ του Χ.Α., "fake" αποδείχθηκαν οι πρωινές ανοδικές διαθέσεις του Γενικού Δείκτη που τον έφεραν μέχρι τις 1331,10 μονάδες. Μετά τις 15.04 ο Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 1305,95 μονάδες (-0,67%), στις 17.00 βρέθηκε στις 1307,34 (-0,56%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 1308,84 μονάδες με απώλειες 0,45%.

Ο τζίρος, ο μεγαλύτερος των τελευταίων 10 συνεδριάσεων, αναρριχήθηκε στα 228,2 εκατ. από τα οποία τα 8,4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑΤΠ, ΦΦΓΚΡΠ, ΑΛΦΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ).

Από τις μετοχές του FTSE25, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ, Μυτιληναίος και ΟΛΠ και μόνιμα στο "κόκκινο" η Motor Oil.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών και πλην της Alpha Bank, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή και στο χαμηλό ημέρας οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελ. Πετρέλαια, Σωλ. Κορίνθου, Τιτάν και Folli Follie Group.

Από το Τραπεζικό ταμπλώ και εκτός της Alpha Bank, ξεχώρισε η κινητικότητα στα Τραπεζικά warrants, καθώς όλα ανεξαιρέτως έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Πιο συγκεκριμένα, το warrant της Εθνικής έκλεισε στα 1,25 ευρώ (+0,81%) με συναλλαγές 424039 τεμ., της Πειραιώς στα 1,04 ευρώ (+1,96%) και όγκο 1699639 τεμ. ενώ ο παραστατικός τίτλος της Alpha Bank έκλεισε στα 1,86 ευρώ, ενισχυμένος κατά 4,49%, ενώ διακίνησε 6924529 τεμ.

Τίποτα το άξιο λόγου χαμηλότερα του 25αρη, πλην ίσως της περίπτωσης της Ιντρακόμ που έκλεισε σε νέα υψηλά 48 μηνών. Και επειδή τα αποτελέσματα της εταιρείας δεν ήταν και τα πλέον ενθαρρυντικά, αυτό ίσως αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία (!)

Το πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται επιβάλει την διακράτηση ρευστότητας από πλευράς επενδυτών, ενόψει και κρίσιμων εκλογών, συστήνουν οι περισσότερο συντηρητικοί παράγοντες της Αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, τα πλησιέστατα επίπεδα των 1305 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη και των 420 μονάδων, για τον FTSE25, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς καθοδική διάσπαση θα φέρει σημαντικές κινήσεις "stop loss" από όσους κινούνται με μοναδικό γνώμονα τις τεχνικές ενδείξεις και με δεδομένο ότι αργά αλλά σταθερά η Αγορά θα εισέλθει στην εορταστική περίοδο του Πάσχα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

--ΧΠΑ

Με ιδιαίτερα υποτονική συνεδρίαση, ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα στην Αγορά Παραγώγων, ενώ σημαντική μείωση παρουσίασαν οι συναλλαγές τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (12.671 συμβόλαια).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2.966, 2.720 για τον Απρίλιο, 236 για τον Μάιο, 10 για τον Ιούνιο και 0 για τον Σεπτέμβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 421,5) κινήθηκε μεταξύ 420,5 και 428,25 μονάδων, ακολούθησε την κίνηση της spot Αγοράς, κλείνοντας κοντά στην θεωρητική του τιμή.

Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (1.505), ΔΕΗ (1.314), Alpha Bank (4.108), Εθνική (683), Πειραιώς (1.820), Μυτιληναίο (172), ΟΠΑΠ (692), MIG (1.068), Ελ. Πετρέλαια (149), Ελλάκτωρα (107), Eurobank (413).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη FTSE/ASE παρέμεινε στο 34%, με απογοητευτικό όγκο συναλλαγών, στα μόλις 103 δικαιώματα (23 calls και 80 puts).

Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν "ανοιχτές" πωλήσεις.

Επίσης δεν αναφέρθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης "ανοιχτών" πωλήσεων.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (78.425.301 τεμ.), Εθνική (3.702.066 τεμ.), Πειραιώς (38.107.566 τεμ.).

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v