Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ανεβάζει το στόχο στα 13,3 ευρώ η Eurobank

Ισχυρές οι προοπτικές του οργανισμού, τονίζει η Eurobank και τον διατηρεί στις κορυφαίες της επιλογές, ενώ ανεβάζει τον πήχη στα 13,3 ευρώ. Οι τέσσερις λόγοι που δικαιολογούν τη σύσταση buy.

ΟΠΑΠ: Ανεβάζει το στόχο στα 13,3 ευρώ η Eurobank

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 13,3 από 10,9 ευρώ δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση buy για τον τίτλο, ενώ τον διατηρεί στις κορυφαίες της επιλογές. 

Η χρηματιστηριακή δίνει τέσσερις λόγους που δικαιολογούν και τη σύσταση "αγοράς" για τη μετοχή του οργανισμού: 

- Για την αύξηση τζίρου στο Στοίχημα: Εδώ και καιρό η χρηματιστηριακή είχε προειδοποιήσει ότι τα χαμηλά ποσοστά αποπληρωμής των παικτών στο Στοίχημα επηρέαζε αρνητικά την ανακύκλωση των κερδισμένων από τους παίκτες. Καθώς τα ποσοστά αποπληρωμής βελτιώνονται, ανακάμπτει και ο τζίρος, όπως φαίνεται στο Q3 και στο Q4. Η χρηματιστηριακή προχώρησε σε βελτίωση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη από το Πάμε Στοίχημα κατά 15%. 

- Για την αναδιάρθρωση του οργανισμού: Υπάρχει μεγάλο περιθώριο για ορθολογικοποίηση του κόστους μετά την ιδιωτικοποίηση. Οι δαπάνες διανομής υποχώρησαν 33% στο Q4. Οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής κάνουν λόγο για σωρευτική εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών κατά 70 εκατ. το 2014-15, αποταμίευση 30 εκατ. από outsourcing το 2015, και 30 εκατ. απο την αναδιάρθρωση των προμηθειών των πρακτόρων.

- Για τις προοπτικές των VLTs: Τα VLTs αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2014. με βάση τις εκτιμήσεις της Eurobank, τα ακαθάριστα έσοδα ανά τερματικό την ημέρα θα κυμαίνονται μεταξύ 80-105 ευρώ την περίοδο 2014-17. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, τα VLTs θα συμβάλλουν το 40% των EBITDA του ΟΠΑΠ έως το 2016.

- Για τις αποδόσεις στους μετόχους: Με ελεύθερες ταμειακές ροές που υπερβαίνουν τα 400 εκατ. ευρώ ετησίως, θετική καθαρή θέση και χωρίς σημαντικές απαιτήσεις λειτουργικών δαπανών, ο ΟΠΑΠ αναμένεται να επιστρέψει στην πολιτική διανομής υψηλών μερισμάτων, κάτι που εξυπηρετεί και την Emma Delta καθώς μειώνει το χρόνο της απόσβεσης της επένδυσης.

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v