Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 1.200 μονάδες κατηφορίζει ο Γενικός Δείκτης

Στον απόηχο της αποχώρησης του Ι. Κωστόπουλου από την Alpha Bank ο Γ.Δ. διορθώνει προς τις 1.200 και προς τις 385 μονάδες ο FTSE Large Cap. Συνεχίζουν ανοδικά Εθνική, Eurobank, ΟΠΑΠ ενισχύονται οι πιέσεις για μετοχές-σηματωρούς του 25άρη.

Η αποχώρηση του Ι. Κωστόπουλου από την Alpha Bank είναι αδιαμφισβήτητα η είδηση όχι μόνον της ημέρας αλλά και μία από τις σημαντικότερες του 2014 για τον τραπεζικό κλάδο.

Αλλαγή σελίδας για τον όμιλο και για τον κλάδο, κι οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες κινούνται προσεκτικά μετά τις 14:55, κατοχυρώνοντας μεγαλύτερο μέρος των θέσεών τους.

Σε αυτό το διάσημα έχει διευρυνθεί η έκταση της διόρθωσης για τους βασικούς δείκτες και μετοχές, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί προς τις 1.200 και τον FTSE Large Cap προς τις 385 μονάδες. Ο Τραπεζικός υποχωρεί οριακά προς τις 171 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ.

Στις τράπεζες εστίαζε ούτως ή άλλως το ενδιαφέρον της αγοράς, κυρίως λόγω της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, κι εκεί εξακολουθεί να επικεντρώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Πριν από λίγο, στη μετοχή της Alpha Bank ενεργοποιούνταν πωλήσεις μέχρι το 0,693 ευρώ, στο λογικό εύρος του -1%, με την προσφορά να απορροφάται σταθερά από το 0,691 ευρώ λίγο μετά τις 14.55.

Σταθερά με αγοραστές η μετοχή της Εθνικής, κινείται στο εύρος των 2,49-2,54 ευρώ (Η τράπεζα πέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Alpha), η μετοχή της Πειραιώς διαμορφώνεται χαμηλότερα στο 1,69-1,74 ευρώ, ενώ ανοδικά συνέχιζε η Eurobank, στα 0,37 ευρώ.

Στις περισσότερες μετοχές του FTSE 25 οι πωλητές έχουν γίνει αρκετά πιο επίμονοι με συνέπεια τη διεύρυνση της διόρθωσης για τίτλους-σηματωρούς όπως θεωρούνται Coca Cola, Μυτιληναίος, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ σημαντικές απώλειες μετρούν Frigoglass, Motor Oil, ΜΕΤΚΑ, Σωληνουργεία Κορίνθου.

Aπώλειες καταγράφουν επίσης οι τίτλοι των ΔΕΗ, Tιτάνα.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση παραμένουν σε φορά βραχυπρόθεσμης αντίδρασης οι μετοχές της ΕΥΑΘ και της MLS, ενώ νωρίτερα γύρισαν ανοδικά προς το 1,69 ευρώ η μετοχή της ΣΙΔΕΝΟΡ και προς το 1,90 ευρώ της ΕΛΒΑΛ.

Νωρίτερα ανεβάσαμε στον Εκηβόλο διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη, όπου φαίνονται όλες οι σημαντικές τεχνικές περιοχές και τα τεχνικά σημεία.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v