Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πρώτος στόχος κλείσιμο πάνω από τις 910

Μία κατοχύρωση της ζώνης των 885 ή των 287 για τον FTSE 25 μπορεί να δώσει ανοδική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη. «Προβληματίζει» η πτώση της Εθνικής Τράπεζας κάτω από το 1,80 ευρώ. Τα κρίσιμα επίπεδα για ΟΤΕ και Alpha Bank.

Στις 900 μονάδες καρφώθηκε ο Γενικός Δείκτης, σημείωνε ο Θανάσης Σταυρόπουλος στο χθεσινό σχόλιό του,
και το Χ.Α. συνεχίζει να τελεί υπό ομηρεία εγγενών προβλημάτων.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street, κυριάρχησαν τα θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, αλλά στο Χ.Α. παίζεται άλλο έργο. Μακρά προεκλογική αντιπαράθεση εν μέσω γενικότερης ρευστότητας, με πολλά οικονομικά, επιχειρηματικά μέτωπα ανοιχτά και τους ξένους είτε να παραμένουν εκτός αγοράς είτε να μειώνουν τις θέσεις τους - ο Φίλιππος Πανταζής αναφέρεται στο... μπρα ντε φερ της συγκυβέρνησης με την τρόικα.

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο καλύτερης εικόνας του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί κι οριστικοποιηθεί η επιστροφή της τρόικας και διαφανεί πως προχωρούν οι συνομιλίες των δύο πλευρών. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε όντως να υπάρξει κάποια βραχυπρόθεσμη αντίδραση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Στέφανος Κοτζαμάνης επιχειρεί να εξηγήσει γιατί... τρύπησαν οι άμυνες, ενώ η αγορά δοκιμάζει την περιοχή των 887 μονάδων κλείνοντας με μικρή αντίδραση, αλλά χωρίς να καταφέρει να κλείσει πάνω από τις 910.

Τεχνικά οι ταλαντωτές στο κλείσιμο έδωσαν το έναυσμα για αντίδραση στο intraday, ενώ παράλληλα η αγορά δεν έχασε το πρόσφατο πολύ σημαντικό ημερήσιο χαμηλό της στις 288 ή στις 885 μονάδες για τον Γ.Δ.

Οι 299 μονάδες για τον FT 25 είναι κοντινή αντίσταση, με το stop μας στο short στο 300 σε intraday γράφημα. Η αγορά χρειάζεται κλεισίματα πάνω από τις 910 μονάδες σε πρώτη φάση, ενώ πλέον το 950 είναι η κύρια ημερήσια αντίστασή μας. Μία κατοχύρωση των 885 ή των 287 του FT 25 μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης.

Στα αρνητικά το κλείσιμο της ΕΤΕ κάτω από το 1,80 ευρώ με νέο ιστορικό χαμηλό, ενώ ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ και Μυτιληναίος κράτησαν τα προσχήματα τάσης βραχυπρόθεσμα. Ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ μετά από μέρες έδειξε ότι υπάρχει, μαζεύοντας προσφορά με καλά κλεισίματα στους περισσότερους από τους τίτλους του.

Η Alpha κατάφερε να κλείσει θετικά, αν και χρειάζεται μία κατοχύρωση του 0,5540 ευρώ για να μπορέσει να δώσει ημερήσιο σήμα.

Ο ΟΤΕ δοκιμάζει και πάλι την πολύ σημαντική ζώνη των 8,70-8,80 ευρώ που πρέπει πάση θυσία να κρατήσει, αν δεν θέλει να ανοίξει πτωτικό βηματισμό, ενώ τα ΕΛΠΕ κράτησαν και πάλι τη ζώνη των ιστορικών χαμηλών που παλεύουν εδώ και μεγάλο διάστημα.

H ΓΕΚ TΕΡΝΑ με καλό κλείσιμο μετά την πρωινή πίεση, παράλληλα με τον τίτλο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που έχει στηρίξεις στις πιέσεις. Ουσιαστικά σε ημερήσιο γράφημα χρειαζόμαστε να μην καταγράψει μεγαλύτερο χαμηλό κίνησης, αλλά ακόμα πιο σημαντικό να καταφέρει να κάνει νέο υψηλό, επίπεδο που δοκίμασε στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Είμαστε σε αρκετά δύσκολο σημείο, με τους πωλητές σαφώς να είναι πιο ευαίσθητοι, ενώ όσο δεν σπάνε ημερήσιες σημαντικές αντιστάσεις θα πρέπει να παρακολουθούμε το intraday μας όταν πλησιάζει σημαντικές αντιστάσεις με τους ταλαντωτές σε υψηλά επίπεδα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v