Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στο χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες

Κίνηση πάνω από τις 640 μονάδες για το Γενικό Δείκτη, με τον τραπεζικό κλάδο να ανεβαίνει πάνω από 6%. Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση. Κέρδη και για Folli, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Jumbo. Ποιοι ξεχωρίζουν από τα «μεσαία».

Ράλι στο χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες

Aνοδικά αντιδρούν οι αγορές, υψηλότερα υπερβαίνοντας τις 640 μονάδες συνεχίζει το ΧΑ.

Στο επίκεντρο η Ιταλία με τους long να έχουν αναθαρρήσει από τις πληροφορίες πως η χώρα φέρεται να ετοιμάζεται να ζητήσει δάνειο από τον ESM για τις τράπεζες της με αποτέλεσμα την θεαματική κίνηση όλων των μετοχών του κλάδου με ενδεικτικό το 8,84% για την Monte dei Paschi di Siena.

Από το Μιλάνο η αντίδραση των αγορών προς Φρανκφούρτη, Παρίσι αλλά και Μαδρίτη να ακολουθούν μία μέρα πριν την κρίσιμη απόφαση της ΕΚΤ (για το αν θα παρατείνει ή όχι το QE πέραν του Μαρτίου 2017).

Με τις ευρωπαϊκές αγορές σε θετικό έδαφος οι εντολές αγοράς με επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο περνούν και στο ΧΑ, όπου εκτός των άλλων συναποτιμά τα όποια οφέλη από την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Η υπεραπόδoση του τραπεζικού κλάδου σε σύγκριση με όλους τους άλλους, η συγκέντρωση του 72% του αυξανόμενου τζίρου στις μετοχές των τεσσάρων συστημικών ομίλων αποτυπώνουν τον χαρακτήρα των βραχυπρόθεσμων κινήσεων των traders.

Πέραν του τραπεζικού κλάδου η τάση βοηθείται και από το ότι πολλοί εξακολουθούν να θεωρούν ως επικρατέστερο ενδεχόμενο αυτό της επίτευξης συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση έως τα τέλη Ιανουαρίου, με την 25η να είναι η νέα ημερομηνία- ορόσημο για αρκετούς traders.

Στην πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης τον πρώτο λόγο έχουν οι αγοραστές, ενδεικτικό το ότι στις 14.00 μόλις τριών μετοχών το πρόσημο ήταν αρνητικό (ΔΕΗ, Grivalia, Lamda Development) ενώ ισχυρή φορά διαμορφωνόταν για δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE25 με τις FF Group, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo κ.α. να ενισχύονται περισσότερο από 1,50% .

Στον τραπεζικό κλάδο υπεραποδίδουν Εθνική (8,9%), Πειραιώς (11%) ενώ για την Alpha Bank ενδεχόμενη κατοχύρωση/επιβεβαίωση των 1,91 ευρώ (βρίσκεται στο 1,96 ευρώ) θα ενίσχυε το ενδεχόμενο περαιτέρω αντίδρασης προς τα 2,20 ευρώ.

Για την Εθνική αντίσταση είναι στα 0,2430 ευρώ (την έχει υπερβεί ελαφρά) και στήριξη στα 0,23 ευρώ με την αγορά να κάνει λόγο για διοικητικές εξελίξεις προς την θετική κατεύθυνση.

Από τις 21 μη τραπεζικές του δείκτη με σημαντικές εντολές αγοράς στη μετοχή του ΟΠΑΠ έως τα 8,77 ευρώ, μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών από τα 8,99 ευρώ για τον ΟΤΕ ενώ στα FF Group μετά το μεγάλο πακέτο που είχε αλλάξει χέρια στο πρώτο ημίωρο οι αγοραστές ανέβηκαν μέχρι τα 18,79 ευρώ.

Κινητικότητα σε μετοχές των Jumbo, Μυτιληναίου αλλά και Αεροπορίας Αιγαίου, ΓΕΚ Τέρνα- Ενεργειακή και ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛ.ΠΕ.

Από τη μεσαία κατηγορία ξεχωρίζουν Attica Bank, ΑΝΕΜΟΣ, MIG, Intralot, Fourlis.

Στις 14.10΄ είχαν αλλάξει χέρια σχεδόν 100 εκατ. μετοχές, από 35 και 25 εκατ. σε Εθνική και Πειραιώς, ο δε τζίρος διαμορφωνόταν στα 55 εκατ. ευρώ δηλαδή έχοντας ξεπεράσει ήδη τα χθεσινά 50 εκατ. ευρώ.

Τεχνικά για τον ΓΔ η επιβεβαίωση των 633 ανοίγει τον δρόμο για τις 650 θυμίζοντας το "υψηλό" των 658,99 μονάδων στη συνεδρίαση της 8 ης Ιουνίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v