Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με χαμηλές προσδοκίες ο αποχαιρετισμός της χρονιάς

Ο περιορισμένος όγκος συναλλαγών των τελευταίων ημερών δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει διαφοροποίηση σήμερα. Με οριακά κέρδη αναμένεται να κλείσει η χρονιά για τον Γενικό Δείκτη.

ΧΑ: Με χαμηλές προσδοκίες ο αποχαιρετισμός της χρονιάς

Καλή χρηματιστηριακή χρονιά από Δευτέρα, με το 2016 να κλείνει σήμερα με οριακά θετικό αποτέλεσμα. Συνεδρίαση χαμηλών τόνων η χθεσινή, όπως αναμενόταν άλλωστε, αλλά με τους long να φροντίζουν το πρόσημο και την τάση που παρέμεινε ανοδική σε βραχυπρόθεσμη μέτρηση.

Στις 636,67 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και αν σήμερα δώσει σε κλείσιμο τις 640 μονάδες, τότε το σήμα για την πρώτη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδος θα είναι long. Λεπτομέρειες θα πείτε για μία συνεδρίαση που ζήτημα είναι αν θα έχει τζίρο όσο και εχθές, δηλαδή 18 εκατ. ευρώ.

Kι όμως κατά την εκτίμησή μας έχουν τη σημασία τους και οι λεπτομέρειες, καθώς είναι αυτές που για παράδειγμα έκαναν τη διαφορά εχθές με πιο ενδεικτική την αντίδραση του ΟΤΕ με «τράβηγμα» στις δημοπρασίες και επιβεβαίωση του στόχου των 9 ευρώ, που είχε τεθεί (αναλυτικά στον Εκηβόλο).

Εχουν τη σημασία τους οι λεπτομέρειες και σήμερα λοιπόν, καθώς ακολουθεί ένας πολύ κρίσιμος Ιανουάριος θυμίζοντας πως ο αντίστοιχος του 2016 χαρακτηρίστηκε από μεγάλη διόρθωση (από τις 630 προς τις 550 μονάδες), πτωτική κίνηση που συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο μέχρι τον πυθμένα των 420 μονάδων στα μέσα του μήνα.

Φρονούμε πως έχει τη σημασία του ένα κλείσιμο του Γ.Δ. έστω και οριακά πάνω από τις 640 μονάδες, όπως και η επιβεβαίωση της τεχνικότητας για τη μετοχή του ΟΤΕ ή η διατήρηση της τάσης για τον τίτλο της Εθνικής. Στο 0,2530 ευρώ το κύριο σημείο make or break για την ΕΤΕ που έχει και πάλι καλή τάση.

Ενθαρρυντικές ενδείξεις η κίνηση του ΟΠΑΠ, της ΕΥΔΑΠ (παρότι δεν είναι στον δείκτη) ή ακόμη της Αεροπορίας Αιγαίου που αποκτά εκ νέου long φορά.

Τεχνικά για τον FTSE 25 βασική στήριξη είναι οι 1.700 μονάδες και οι 1.728-1.730 η κοντινότερη αντίσταση. Ανοδική διάσπαση των 1.730 θα μπορούσε -από Δευτέρα- να ανοίξει τον δρόμο προς τις 1.745 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v