Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Η Coca Cola κρατά τον δείκτη

Ελαφρά ανοδικά ο Γενικός Δείκτης, με βοήθεια κυρίως από την Coca Cola. Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει ο όγκος συναλλαγών, με τις τραπεζικές μετοχές να υφίστανται περιορισμένες ρευστοποιήσεις.

ΧΑ: Η Coca Cola κρατά τον δείκτη

Με Coca Cola αντέδρασε χθες το Χ.Α., με Coca Cola ξεκινά σήμερα προς τις 635 μονάδες. Με στάθμιση 11,3%, η μετοχή είναι η βαρύτερη του χρηματιστηρίου, με την Alpha Bank οριακά... ελαφρύτερη με 11,2%, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων των ισχυρών χεριών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Στον βαρύνοντα ρόλο της Coca Cola (αλλά και άλλων, δευτερευόντως της Motor Oil) αναφερόμασταν στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, καθώς οι θέσεις των insiders σε μία ομάδα μετοχών/εισηγμένων καταδεικνύουν τη στάση ισχυρών επενδυτικών κύκλων και σχημάτων, σε μία συγκυρία που η πλειονότητα των traders τρέφει πολύ χαμηλές προσδοκίες για το Eurogroup της Δευτέρας.

Με μέτριες συναλλαγές, ανάλογο τζίρο η μέχρι τώρα εικόνα της συνεδρίασης, με το 40% στον τραπεζικό κλάδο και κινητικότητα σε Coca Cola, Motor Oil, δύο από τις κύριες σηματωρούς (και αναφορές του Euro2day.gr πριν από τη συνεδρίαση).

Στην περιοχή των 750 μονάδων ο τραπεζικός κλάδος με εμφανή την επιφυλακτικότητα, διστακτικότητα ενόψει της Δευτέρας. Περισσότερες συναλλαγές σε Πειραιώς και Εθνική, αυξημένος τζίρος για Alpha Bank, Εθνική.

Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει ο πιο ευαίσθητος στις εξελίξεις, με τους short να έχουν μικρό αλλά σαφές πλεονέκτημα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με σταθερές εκροές από τα τελευταία υψηλά των 775 μονάδων (στη συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου). Ωστόσο, ο επιμερισμός της βαρύτητας/στάθμισης μεταξύ τραπεζικών - μη τραπεζικών και η συγκρότηση ενός πόλου (μη τραπεζικών) λειτουργεί εδώ και καιρό εξισορροπητικά στις σταθερές πιέσεις που δέχεται ο χρηματοπιστωτικός κλάδος. Κάτι που εξηγεί και την απόκλιση μεταξύ δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης και δείκτη τραπεζών.

Με αιχμή την καλή εικόνα των οικονομικών μεγεθών, σε νέα υψηλά η μετοχή της Coca Cola, με νέους αγοραστές -μετά και τη χθεσινή ημερίδα της Πειραιώς στο Παρίσι-, σε νέα υψηλά η Motor Oil.

Πέραν αυτών, κινητικότητα σε μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ αλλά και ΕΧΑΕ, Σαράντη, ενώ από τη μεσαία κατηγορία ξεχωρίζουν Ανεμος, Πλαίσιο, MIG, Intralot.

Στα Παράγωγα, που λόγω της ημέρας παρουσιάζουν ενδιαφέρον, έχουν πραγματοποιηθεί λίγα Συμβόλαια στην τρέχουσα σειρά (403) αλλά και στην επόμενη (399). Προσώρας η εικόνα στο ΧΠΑ παραπέμπει σε προεξόφληση λίγο χαμηλότερων τιμών για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στις 11:10 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 7,8 εκατ. μετοχών, με 3,2 εκατ. στην Πειραιώς. Ο τζίρος στα 4,9 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v