Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Στο φινάλε έγινε η ρελάνς

Στα υψηλά ημέρας με άνοδο... 0,04% ο ΓΔ απέφυγε την τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση. Το θετικό γύρισμα για τράπεζες και οι βοήθειες από Coca Cola. Διόρθωση για ΜΟH, ποιες μετοχές ξεχώρισαν. Πώς κινήθηκε το ομόλογο του ΟΠΑΠ.

XA: Στο φινάλε έγινε η ρελάνς

Η αντίδραση των περισσότερων τίτλων του FTSE25, από τα πρωινά χαμηλά και οι σημαντικές βοήθειες από τις τελικές δημοπρασίες που έκλεισαν έξι τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης στο υψηλό ημέρας και αρκετούς ακόμη πολύ κοντά σε αυτό, είχαν σαν αποτέλεσμα να αποφευχθεί η τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α., αλλά και το οριακά θετικό κλείσιμο στο υψηλό ημέρας!

Από εκεί και πέρα, ασφαλώς και το τελικό "πράσινο" των δεικτών δεν αλλάζει τις εντυπώσεις όσων παρακολούθησαν την σημερινή συνεδρίαση "step by step", όμως έδειξε πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει η εικόνα, αν σε μία "ρηχή" Αγορά, όπως το Χ.Α., διοχετευθούν στο σύστημα συναλλαγών, λίγες εντολές σε Δεικτοβαρείς μετοχές.

Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, οι διαθέσεις διόρθωσης που έκαναν την εμφάνισή τους στις Διεθνείς Αγορές (χθες το βράδυ στην Wall Street οι μεγαλύτερες απώλειες για τον Dow Jones και τον S&P 500 από τις 11 Οκτωβρίου του 2016, σήμερα το πρωί ο Nikkei με βουτιά 2,1% στη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τις 9 Νοεμβρίου), βρίσκουν το Ελληνικό Χρηματιστήριο σε ιδιαίτερα άσχημο timing, καθώς το αρνητικό διεθνές κλίμα απλά "έρχεται να προστεθεί στις εσωτερικές ανησυχίες που δημιουργούν οι σημαντικές καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης".

Σύμφωνα με τους ίδιους, αν την Πέμπτη η Ελληνική Αντιπροσωπεία που βρίσκεται στις Βρυξέλλες επιστρέψει χωρίς να "έχει στα χέρια της" την ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα, οι πωλητές θα πάρουν σαφώς επιθετικότερες πρωτοβουλίες.

"Οι απώλειες στις Διεθνείς Αγορές και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, δεν πρέπει να υποτιμηθούν, έστω και αν βρίσκονται εντός πλαισίου μιας φυσιολογικής διόρθωσης τιμών προς το παρόν. Για σήμερα, αναμένουμε τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για την χρήση του 2016, μεταξύ άλλων, των εισηγμένων Aegean, Μυτιληναίου, Μέτκα και Τιτάν" τόνισε στο πρωινό report της η Merit Sec.

Παρά το γεγονός ότι αντέδρασαν αξιοσημείωτα από τα πρωινά χαμηλά και σήμερα οι Τραπεζικές μετοχές έδειξαν ότι είναι η "πρώτη επιλογή" των εν δυνάμει πωλητών, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο 25αρη, που δείχνει να έχει, άγνωστο μέχρι πότε, σαφώς "καλύτερες άμυνες".

Από την άλλη, αξίζουν παρακολούθησης οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, όπου μένει να φανεί αν η σημερινή "ανάδυση" έχει σχέση και με τον εν εξελίξει Τραπεζικό roadshow της Morgan Stanley στο Λονδίνο, όπου μετέχουν και οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραπεζικός δείκτης (+0,68%) βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 671,85 μονάδες (-3,4%), ο τίτλος της Alpha Bank (+0,63%) μέχρι τα 1,53 ευρώ (-3,77%), της Εθνικής (-0,88%) μέχρι τα 0,217 ευρώ (-3,98%), της Eurobank (+0,38%) μέχρι τα 0,507 ευρώ (-3.43%) και της Πειραιώς (+3,29%) μέχρι τα 0,147 ευρώ (-3,29%).

To ημερήσιο διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

Να σημειωθεί ότι όλοι οι παραπάνω τίτλοι, όπως και ο Τραπεζικός δείκτης, ή απειλούν τα χαμηλά τρέχοντος έτους, ή έχουν υποχωρήσει σε τιμές κλεισίματος 15/11/2016, δηλαδή σε χαμηλά τετραμήνου.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, αν συνεχιστεί η πλαγιοκαθοδική κίνηση, η επόμενη σημαντική στήριξη εντοπίζεται για την Alpha Bank στα 1,53 ευρώ (σημερινό χαμηλό), για την Εθνική στα 0,215 ευρώ, για την Eurobank στα 0,50 ευρώ και για την Πειραιώς στα 0,147 ευρώ (σημερινό χαμηλό).

Η παραβίαση της στήριξης των 706 μονάδων για τον Τραπεζικό Δείκτη, επιδείνωσε ραγδαία την έτσι κι’ αλλιώς δραματική τεχνική εικόνα. Η επόμενη σημαντική στήριξη παρέχεται από τον τοπικό "βυθό" των 670 μονάδων, οριακά χαμηλότερα από το σημερινό ενδοσυνεδριακό χαμηλό.

Ξεκινώντας από τις εταιρικές πράξεις ημέρας, από σήμερα οι μετοχές της Jumbo διαπραγματεύθηκαν χωρίς το προμέρισμα χρήσεως 2016/2017, €0,18 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,1530 ανά μετοχή).

Ο τίτλος ξεκίνησε με αρνητικό πρόσημο, βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 13,65 ευρώ (-3,19%), όμως ακολουθώντας την προσπάθεια αντίδρασης των περισσότερων, μη Τραπεζικών, μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, κατόρθωσε να γυρίσει σε θετικό πρόσημο και να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στα 14,23 ευρώ (+0,92%).

To ημερήσιο διάγραμμα της Jumbo

"Ντεμπούτο" διαπραγμάτευσης του ομολόγου του ΟΠΑΠ, στην κατηγορία "Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς" του Χ.Α. Οι 200.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της εταιρείας ονομαστικής αξίας και τιμής διάθεσης εκάστης €1.000 που προέκυψαν από την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, διάρκειας 5 ετών, μη μετατρέψιμου σε μετοχές του Εκδότη, σταθερού επιτοκίου 3,50% ετησίως, κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο, με χαμηλό ημέρας το 100,5 (+0,5%) και υψηλό το 101,4 (+1,4%) που είναι ιδιαίτερα υψηλή απόδοση για ομόλογο στις λίγες ημέρες διακράτησης.

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τα Ελ. Πετρέλαια (+0,6%), που δείχνουν ότι παραμένει ο στόχος των 5,50 - 5,60 ευρώ.

Η σημερινή κίνηση των ΕΛΠΕ, σε συνδυασμό με την αξιοσημείωτη διόρθωση της Motor Oil (-4,12%), έκλεισε ακόμα περισσότερο την "ψαλίδα" μεταξύ των δύο κεφαλαιοποιήσεων (1,528 δισ. τα ΕΛΠΕ, 1,726 δισ. η MOH).

Νέα υψηλά 7,5 ετών για την προνομιούχο μετοχή του Τιτάνα (+1,25%), που έδειξε να "ανιχνεύει" και τιμές οριακά υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 17,00 ευρώ, όπου και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, η "σιγή ασυρμάτου" από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες εκτιμήσεις για πιθανή διόρθωση στις Διεθνείς Αγορές, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το περιβάλλον, μέσα στο οποίο καλείται να κινηθεί το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Η ειδησεογραφία θα συνεχίσει να δίνει την τάση, σε συνδυασμό με το διεθνές κλίμα, ενώ πιθανή αύξηση του τζίρου σε αρνητική συνεδρίαση, δεν θα αποτελεί θετική ένδειξη για την συνέχεια.

Σαφώς λιγότεροι οι θετικοί πρωταγωνιστές από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου ξεχώρισαν θετικά οι Autohellas (+3,7% και τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση), Μύλοι Λούλη (+7,69% με έξι ανοδικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη στις τελευταίες επτά).

Νέα ιστορικά χαμηλά για την Frigoglass (-3,53%), ξαφνική συναλλακτική αφύπνιση στην ΕΛΒΕ (+5,53%), ενώ η Ιντρακόμ (-1,18%) συμπλήρωσε 11 πτωτικές συνεδριάσεις και μόλις δύο ανοδικές, στις τελευταίες 13.

Με τον τρόπο που επετεύχθη το σημερινό κλείσιμο, δύσκολα μπορούν να εξαχθούν, τεχνικά, συμπεράσματα, για την συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη, αυτός επέστρεψε οριακά υψηλότερα των 640 μονάδων (απλός ΚΜΟ 30 ημερών) αλλά παρέμεινε χαμηλότερα από τις 642 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών στις 600 μονάδες και ο εκθετικός στις 618 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,20%) επέστρεψε υψηλότερα από τις 1708 (απλός ΚΜΟ 30 ημερών), αλλά απέχει από τις 1715 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών στις 1607 μονάδες και ο εκθετικός στις 1671 μονάδες. Το 1704 και 1694 στηρίξεις. Διάσπαση του τελευταίου μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για το 1667. Κοντινή αντίσταση το 1729 επίπεδο που είναι και "stop" στο "intraday short" και που διάσπαση μπορεί να δώσει τις 1743 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Άλλο ένα Eurogroup πραγματοποιήθηκε χωρίς να επιτευχθεί το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της αξιολόγησης" αναφέρει ο Πέτρος Στεριώτης.

Άλλη μία μετάθεση των προσδοκιών, για τις 7 Απριλίου αυτή τη φορά, αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχιστεί και τις 2 επόμενες εβδομάδες η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, μεταξύ των Μερών που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα και το πρόσφατο "παρελθόν", δεν αποκλείεται να έχουμε ένα "θερμό" Καλοκαίρι, με τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου να αυξάνονται απότομα τη συγκεκριμένη περίοδο.

"Αδύναμος κρίκος" του Χ.Α., φυσιολογικά ο Τραπεζικός κλάδος, με δεδομένη την υποχώρηση της καταθετικής βάσης, την πολυπλοκότητα του θέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις τιμές των ίδιων των Τραπεζικών μετοχών, που, όντας "penny stocks", εμφανίζουν υψηλότατη, απαγορευτική ίσως, για τα συντηρητικά χαρτοφυλάκια μεταβλητότητα.

Σε ελεύθερη πτώση ο κλαδικός δείκτης, με την επόμενη διαγραμματική στήριξη να είναι και το χαμηλό τετραμήνου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελκυστικότητα των συγκεκριμένων τίτλων.

Εμφανώς καλύτερη η εικόνα στον υπόλοιπο FTSE25, αλλά και στον Γενικό Δείκτη, που παρά την έλλειψη ρευστότητας (εισροής "φρέσκου χρήματος" στην Αγορά), τα αδύναμα Ελληνικά Μάκρο και την μάλλον γενικευμένη έλλειψη εμπιστοσύνης στο πλάνο "εξόδου από την κρίση", παραμένει στο μέσο περίπου του εύρους τιμών του 2017.

Η "ουδετερότητα" της μεσοχρόνιας διαγραμματικής εικόνας του Γενικού Δείκτη, αποδεικνύεται από την παρουσία των απλών κινητών μέσων όρων 50 και 100 ημερών πολύ κοντά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, στην περιοχή μεταξύ 630 και 640 μονάδων. Το ανοδικό σενάριο παραμένει "ζωντανό", αλλά προϋποθέτει την προσέγγιση και στη συνέχεια υπέρβαση των υψηλών στο εύρος 660 - 670.

Το καθοδικό σενάριο, σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Nuntius Sec., θα δυναμώσει κάτω από τις 630 μονάδες, με απώτερο "στόχο" τις 600.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Από απόλυτη επικράτηση των πωλητών χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τις μεγαλύτερες απώλειες για τον δείκτη Nikkei (-2,13%).

Αρνητικά πρόσημα, αλλά ελεγχόμενες απώλειες στην Ευρώπη, ενώ με μικτές διαθέσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.

Μικρά κέρδη για Χρυσό και Ευρώ, υποχωρεί χαμηλότερα το Πετρέλαιο.

Ξεκινώντας εξ Ανατολών, οι Ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν το Φεβρουάριο με τον γρηγορότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών. Οι εξαγωγές Αγαθών αυξήθηκαν κατά 11,3% σε όρους αξίας από την προηγούμενη χρονιά, σε 6,347 τρισ. γεν, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών. Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση 9,9%. Οι συνολικοί όγκοι εξαγωγών, επίσης, αυξήθηκαν, κατά 8,3%.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας με τον υπόλοιπο Κόσμο υπερδιπλασιάστηκε σε 813,4 δισ. γεν, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι οικονομολόγοι του Nikkei, ωστόσο, ανέμεναν μεγαλύτερο πλεόνασμα 859,1 δισ. γεν.

Οι συνολικές εισαγωγές της Ιαπωνίας ενισχύθηκαν 1,2% σε 5,533 τρισ. γεν, σηματοδοτώντας το δεύτερο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, τα σχέδια της Ιταλίας για διάσωση δυο περιφερειακών Τραπεζών δημιουργούν διλήμματα στις Ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές, που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει αν η "Monte dei Paschi di Siena" έχει δικαίωμα να λάβει Κρατική διάσωση, τρεις μήνες αφότου δόθηκε το προκαταρκτικό "πράσινο φως".

Όπως αναφέρει το Reuters, η "Banca Popolare di Vicenza" και η "Veneto Banca" γνωστοποίησαν πως ζήτησαν προληπτική ανακεφαλαιοποίηση από το Κράτος, χρήση δηλαδή του μηχανισμού που εκμεταλλεύεται μια εξαίρεση στους Ευρωπαϊκούς κανόνες που στόχο έχουν να αποτρέψουν τη χρήση χρημάτων Φορολογουμένων για τη διάσωση Τραπεζών.

Περιορίστηκε τον Ιανουάριο το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το πλεόνασμα μειώθηκε σε 24,1 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, από το αναθεωρημένο νούμερο του Δεκεμβρίου στα 30,8 δισ. ευρώ.

Κατά τους 12 μήνες μέχρι τον Ιανουάριο, το συγκεντρωτικό πλεόνασμα αντιστοίχισε στο 3,3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ευρωζώνης, έναντι 3,1% την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

"Ο προστατευτισμός στις εμπορικές πολιτικές μπορεί να αυξήσει, αντί να μειώσει, το εμπορικό έλλειμμα μιας Χώρας", σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, λίγες ημέρες μετά τη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των "G20", στη οποία αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη δέσμευσή τους για "ανοικτό Εμπόριο".

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που καταρτίζει η Ένωση Κτηματομεσιτών "NΑR", οι μεταπωλήσεις κατοικιών διολίσθησαν κατά 3,7% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,48 εκατομμυρίων μονάδων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι οι μεταπωλήσεις θα σημειώσουν πτώση 2%. Τον Ιανουάριο οι μεταπωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στο επίπεδο των 5,69 εκατομμυρίων, που ήταν το υψηλότερο των τελευταίων 10 ετών.

Η μηνιαία έκθεση - έρευνα της Bank of America Merrill Lynch σε πάνω από 200 fund managers με $592 δισ. υπό διαχείριση δείχνει ποια θα είναι τα πιθανότερα "στοιχήματα" για την πορεία των Αγορών το επόμενο διάστημα.

Συνολικά, τα συμπεράσματα είναι εντόνως αντικρουόμενα. Από τη μία πλευρά, αν και το 34% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι οι μετοχές τώρα είναι στο πιο υπερτιμημένο επίπεδό τους κατά τα τελευταία 17 χρόνια, από την άλλη, οι διαχειριστές παραδέχονται ότι η κατανομή τους στις μετοχές αυξήθηκε ακόμα περισσότερο τον Μάρτιο, στο υψηλότερο επίπεδο τα δύο τελευταία χρόνια και αρκετά πιο πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με, ισχυρά, πτωτικές διαθέσεις, υποχωρώντας μέχρι τις 629,73 μονάδες (-1,67%). Ακολούθησε προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, με αποτέλεσμα στις 17.00 να βρεθεί στις 638,09 (-0,36%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών να αναρριχηθεί στις 640,67 και να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στις 640,65 μονάδες με ημερήσια κέρδη 0,04%.

Ο τζίρος υποχώρησε στα 44,1 εκατ., από τα οποία τα 3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΡΛΚ, ΟΤΕ), ενώ το 52% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών "απασχολήθηκε" από Alpha Bank, ΟΤΕ, Εθνική και ΟΠΑΠΟ1 (ομόλογο του ΟΠΑΠ).

Από τις μετοχές του FTSE25, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι Εθνική, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και Τιτάν.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Πειραιώς, Αεροπορία Αιγαίου, ΕΧΑΕ, Μέτκα, Μυτιληναίος και Jumbo.

Καλύτερη της ενδοσυνεδριακής, αλλά όχι καλή η τελική εικόνα με 37 ανοδικές μετοχές, έναντι 54 πτωτικών, ενώ εννέα τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 9%.

-----ΧΠΑ

Συνεδρίαση μικρής, περαιτέρω, υποχώρησης για την Αγορά Παραγώγων, που δεν ακολούθησε την αντίδραση της spot Αγοράς, με τις συναλλαγές να δείχνουν αυξητικές τάσεις στα συμβόλαια του δείκτη και να υποχωρούν οριακά στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (64.680 συμβόλαια).

Στα 7.498 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Απρίλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.225, 3.131 για τον Απρίλιο, 94 για τον Μάιο και 0 για τον Ιούνιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.707,5) κινήθηκε μεταξύ 1.680,25 και 1.712 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες γύρισε σε υποτίμηση 0,20%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (5.707), Πειραιώς (26.146), Εθνική (23.152), MIG (205), Alpha Bank (7.307), Ελ. Πετρέλαια (275), ΔΕΗ (236), ΟΤΕ (515), ΟΠΑΠ (149), Μυτιληναίο (471), Ελλάκτωρα (114).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Alpha Bank (24.245), MIG (52.075), Eurobank (52.115), Εθνική (94.957) και Πειραιώς (116.949).

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς (17.848.692 τεμ.), Alpha Bank (4.329.215 τεμ.), Εθνική (7.000.166 τεμ.) και Eurobank (6.608.157 τεμ.), ΔΕΗ (1.298.898 τεμ.).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v