Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Στους πωλητές ο πρώτος λόγος, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 680 μονάδες. «Βαρίδι» οι πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές και Coca Cola. Ανοδικά οι Folli, Motor Oil, Grivalia, Ελλάκτωρ. Περιορισμένος ο τζίρος.

Ελεγχόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χαμηλότερα διορθώνει το ΧΑ.

Περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις από τις πρώτες κιόλας εντολές πιέζουν τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα των 680 προς τις 675 μονάδες.

Με πωλήσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ενδεικτική την υποχώρηση του DAX προς τις 12.065 μονάδες.

Σε ανάλογο κλίμα και το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους short να προχωρούν σε πωλήσεις από τον τραπεζικό κλάδο σταδιακά μέχρι την πλειονότητα των κλαδικών, σε μία προσπάθεια κατοχύρωσης μέρους των βραχυπρόθεσμων θέσεων και επιβεβαίωσης των σημαντικών στηρίξεων για τους βασικούς δείκτες.

Ωστόσο συναλλαγές/τζίρος διαμορφώνονται σε πολύ μέτρια επίπεδα, χαμηλότερα του μέσου όρου των τεσσάρων συνεδριάσεων της προηγούμενης εβδομάδος.

Από τις τράπεζες μέχρι τα τρόφιμα, τις πρώτες ύλες και τις τηλεπικοινωνίες, οι πωλητές έχουν τον πρώτο λόγο, με τη βαρύτητα της Coca Cola να ενισχύει το προβάδισμα των πωλητών.

Με την Coca Cola έως 1,99% χαμηλότερα στα 24,66 ευρώ, εύλογα οι βασικοί δείκτες πιέζονται χαμηλότερα, με την κίνηση της πιο δεικτοβαρούς μετοχής να την ακολουθούν και σε τίτλους των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, αλλά και άλλων μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Εχοντας καταγράψει ακόμη ένα υψηλό την Πέμπτη στα 25,16 ευρώ, η μετοχή της Coca Cola "άνοιξε" σήμερα με καθοδικό χάσμα από τα 24,80 ευρώ, στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους βραχυπρόθεσμους παίκτες. Η εικόνα της μετοχής, από την πρώτη κιόλας εντολή μέχρι και νωρίτερα, παραπέμπει σε διάθεση των traders να συντηρηθεί η αγορά σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Στηρίξεις για τον ΓΔ στις 670 και για τον FTSE25 στις 1.805 μονάδες, με σημαντικότερες στις 660 και 1.775 μονάδες αντίστοιχα, με τον τραπεζικό κλάδο μεταξύ 772 και 764 μονάδες.

Το 48% του τζίρου έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο, με τις συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές σε Πειραιώς -πάνω από 2 εκατ. μετοχές- και Εθνική -στα σχεδόν 1,2 εκατ. μετοχές- και τον μεγαλύτερο τζίρο σε Alpha Bank και Εθνική.

Περισσότερες μετοχές στο μείον, λιγότερες στο συν, αλλά με συναλλαγές που δεν ακυρώνουν την ανοδική τάση σε καμία περίπτωση.

Σε μόλις 8 μετοχές η αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε το όριο των 100 χιλιάδων ευρώ, ενδεικτικό του υποτονικού κλίματος και των επιφυλακτικών διαθέσεων που επικρατούν την πρώτη ώρα της σημερινής συνεδρίασης.

Στις μετοχές των FF Group, Motor Oil, Grivalia, ΟΛΠ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπερισχύουν οι long, μεγαλύτερες απώλειες για τις Coca Cola (-1,99%), Αεροπορία Αιγαίου (- 1,40%), Alpha Bank (-1,15%) και Εθνική (-1,12%).

Στις 11:30 η αξία των συναλλαγών είχε ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v