Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πιέζονται χωρίς τζίρο τα blue chips

Κάτω από τις 680 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, καθώς διευρύνονται οι απώλειες μετά και τις δηλώσεις Μέι. Στο «κόκκινο» το σύνολο των τίτλων του FT 25, εξαίρεση ο Σαράντης. Μεγάλες οι απώλειες για Coca Cola.

ΧΑ: Πιέζονται χωρίς τζίρο τα blue chips

Στο κόκκινο το Λονδίνο, στο κόκκινο το forex, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Στο κόκκινο και το ΧΑ, με τους πωλητές να έχουν τον πρώτο λόγο από την αρχή της συνεδρίασης, με τους short από την πρώτη κιόλας εντολή να πιέζουν την αγορά χαμηλότερα.

Προς τις 670 μονάδες κλίνει από το... άνοιγμα κιόλας της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης, διορθώνοντας από τις αρχικές 683,85 μονάδες, προς τις 1.798 μονάδες ο FTSE25 ξεκινώντας από τις 1.826 μονάδες, προς τις 755 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, υποχωρώντας από τις 772 μονάδες. Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης οι -μέχρι τώρα (*)- περιορισμένης έκτασης συναλλαγές και ο ανάλογος τζίρος, μεγέθη χαμηλότερα του μέσου όρου της περασμένης εβδομάδος.

Το 60% του χαμηλού τζίρου εστιάζεται στον τραπεζικό κλάδο ενώ συγκριτικά ικανοποιητικός έχει πραγματοποιηθεί σε μετοχές των ΟΠΑΠ, Jumbo, FF Group, ΟΤΕ, Coca Cola, ΤΙΤΑΝ κ.α.

Εξαρχής σε κλίση οι βασικοί δείκτες, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το καθοδικό άνοιγμα και χάσμα της δεικτοβαρούς Coca Cola να δίνει το στίγμα των προθέσεων των traders να «παίξουν» την αγορά χαμηλότερα, με πρώτο σημείο αναφοράς τις 670 μονάδες για τον ΓΔ και τις 1.790 για τον FTSE25.

Στο κόκκινο οι 24 από τις μετοχές του δείκτη, με μόνη σταθερή του Σαράντη.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στις μετοχές των Πειραιώς και Εθνικής, ανάλογος τζίρος σε Alpha Bank, με ένα μεγάλο πακέτο να έχει αλλάξει χέρια στον τραπεζικό τίτλο. Ενδεικτικό το ότι από τα 4,8 εκατ. ευρώ, τα σχεδόν 3 εκατ. ευρώ έχουν γίνει με προσυμφωνημένη πράξη στην τιμή του 1,725 ευρώ.

Ελεγχόμενη η υποχώρηση στις μετοχές των ΤΙΤΑΝ, ΟΠΑΠ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ πιεστικότερη είναι η διόρθωση σε Alpha Bank, Viohalco, ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Κινητικότητα στα Παράγωγα, με ενίσχυση των short θέσεων στον δείκτη αλλά και σε επιμέρους ΣΜΕ μετοχών.

Περισσότερες θέσεις στις 4 τραπεζικές μετοχές, με ενδεικτικά τα 2.931 Συμβόλαια στην Εθνική σε τιμές έως 2,55% χαμηλότερα, με discount.

(*) Στις 14:25 ο τζίρος δεν ξεπερνούσε τα 11 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v