Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Παίζει» με το πρόσημο ο Γενικός Δείκτης

Ούτε το πλεόνασμα κατάφερε να «αφυπνίσει» την αγορά, με τους επενδυτές να αναμένουν νεότερα από την Ουάσιγκτον. Ελεγχόμενες πιέσεις στις τράπεζες, μικρή άνοδος για ΕΤΕ. Κάτω από τις 1.800 ο FT 25. Περιορισμένος ο τζίρος.

ΧΑ: «Παίζει» με το πρόσημο ο Γενικός Δείκτης

Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις το "κλείσιμο" της σειράς Απριλίου στα Παράγωγα, με σχεδόν παράλληλη μετακύλιση θέσεων στην επόμενη σειρά Μαΐου.

Στάση αναμονής (και) στο ΧΑ αλλά για διαφορετικούς λόγους απ' ό,τι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έχουν στραμμένη την προσοχή τους (κυρίως το Παρίσι) στην πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Στο ΧΑ, οι traders εστιάζουν περισσότερο στην Ουάσιγκτoν, στη Σύνοδο του ΔΝΤ και στις όποιες αποφάσεις προκύψουν από την προσπάθεια συμβιβασμού Ταμείου - Βερολίνου.

Σε λύση που να καλύπτει τον... Ντράγκι προσβλέπει η Αθήνα, σημείωνε από νωρίς η Μαρίνα Μάνη, στο "μεγάλο σχέδιο" για το ελληνικό πρόγραμμα αναφέρεται σε έκθεσή της η HSBC.

Στα 1.516 τα Συμβόλαια που "περνούν" στην επόμενη σειρά, Μαΐου, με οριακό discount, την ώρα που στα ομόλογα σημειώνεται αξιοσημείωτη υποχώρηση της απόδοσης. Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν πως στη βελτίωση του κλίματος συμβάλλει (σε μικρότερο βαθμό) η ανακοίνωση των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 -στο 3,9%- καθώς σε κάποιο βαθμό διευκολύνονται οι χειρισμοί της ελληνικής πλευράς.

Προ ολίγου κατά 1,43% χαμηλότερα στα 7,185% το 2ετές, κατά 0,89% στα 6,653% το 10ετές, με τον τραπεζικό κλάδο να χαμηλώνει προς τις 767 μονάδες.

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο με πωλήσεις στην Alpha Bank, με αγοραστές στην Εθνική και με σταθερές Πειραιώς και Eurobank.

Μεικτές τάσεις για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ, με αγοραστές σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και με πωλητές στον ΟΤΕ, επιβεβαιώνοντας τη βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα των τριών μετοχών.

Από τις δεικτοβαρείς μετοχές του δείκτη, στην Coca Cola συναλλαγές πραγματοποιούνται στα 24,89-25,12 ευρώ, πολύ κοντά στα τελευταία υψηλά των 25,35 ευρώ. Στα 9,17 δισ. ευρώ η αποτίμηση του ομίλου.

Στα 18,86-19,10 ευρώ η μετοχή του FF Group, με απόδοση 0,79% σε εβδομαδιαίο, 3,13% σε μηνιαίο και με αποτίμηση 1,28 δισ. ευρώ. Στη μετοχή έχουν αλλάξει χέρια δύο πακέτα, ένα των 100.000 και ένα των 23.414, στα 18,90 ευρώ αμφότερα. Συνολική αξία στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Μοιρασμένη η εικόνα για τις μετοχές του FTSE25 με αγοραστές σε Αεροπορία Αιγαίου, Viohalco, Coca Cola, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Lamda Development, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, FF Group.

Ελεγχόμενη η υποχώρηση για τις μετοχές με κλίση, με μεγαλύτερο ποσοστό 1,69% για τα ΕΧΑΕ και 1,45% για την Grivalia. Στις 14:55 είχαν γίνει συναλλαγές 15,2 εκατ. μετοχών, αξίας 14,7 εκατ. ευρώ.

Από τον FT Mid Cap ξεχωρίζει ο Fourlis με συναλλαγές αξίας 420 χιλιάδων ευρώ (με ένα πακέτο για 60.000 μετοχές στα 4,50 ευρώ).

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v