Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πώς παίζεται το παιχνίδι σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ

Σε υψηλότερα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης, με πρωταγωνιστικό ρόλο στους τίτλους ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ. Τι δείχνουν οι συναλλαγές στις δύο μετοχές, με μετρητά τα trades, τα μηνύματα από τις κεφαλαιοποιήσεις. Ανοδικά η Coca Cola.

ΧΑ: Πώς παίζεται το παιχνίδι σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ

Σε παράσταση για δύο ρόλους εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση, προς επιβεβαίωση του μετασυνεδριακού σχολίου της Παρασκευής, όπου η στήλη προέβλεπε πως η σημερινή συνεδρίαση θα ήταν η «χαρά του trader».

Είναι απόλυτα ενδεικτικό πως η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών βρήκε τον τζίρο να φθάνει στα 16,7 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 41% αφορά συναλλαγές των δύο τίτλων (!).

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι λόγω του ελεύθερου ορίου διαπραγμάτευσης, σήμερα στον τίτλο της ΔΕΗ και για τρεις μέρες στον τίτλο του ΑΔΜΗΕ, οι αγορές γίνονται μόνο της απολύτου μετρητοίς!

Παίρνοντας τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά και οι δύο μετοχές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με Α.Μ.Ε.Μ (Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας), με τον τίτλο της ΔEH (-45,95%) να υποχωρεί μέχρι το 1,75 ευρώ (-54,31%) και τον τίτλο του ΑΔΜΗΕ (+8,96%) να αναρριχάται μέχρι τα 2,41 ευρώ (+13,68%).

Η συνέχεια είχε αναρρίχηση της ΔEH από τα πρωινά χαμηλά και σχετική υποχώρηση του ΑΔΜΗΕ, επιβεβαιώνοντας το trading που ήθελε πώληση του ΑΔΜΗΕ στα υψηλά ημέρας και τοποθετήσεις στη ΔEH στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, κάτι που έδωσε «αξιοσέβαστο μεροκάματο» σε όσους πρόλαβαν να τοποθετηθούν στα χαμηλά ημέρας.

Αξίζει υποσημείωσης ότι η κεφαλαιοποίηση της «παλιάς» ΔEH με το κλείσιμο της Παρασκευής έφθανε στα 888.560.000 ευρώ, ενώ το άθροισμα των κεφαλαιοποιήσεων των δύο εταιρειών ΔEH και ΑΔΜΗΕ, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αθροιστικά, ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Εξαιρετικά χαμηλού ενδιαφέροντος τα όσα λαμβάνουν χώρα στο υπόλοιπο χρηματιστηριακό ταμπλό καθώς, όπως φαίνεται, το σύνολο των traders συνεχίζει να ασχολείται με τους δύο παραπάνω τίτλους.

Μικτή η εικόνα και οριακές οι μεταβολές στο ταμπλό των συστημικών τραπεζών, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ασφαλώς και ξεχωρίζει το +2,13% της Viohalco.

Σημαντικές βοήθειες στον Δείκτη δίνει και σήμερα ο τίτλος της ΕΕΕ (+0,63%) και όλα δείχνουν πως κινείται προς νέα ιστορικά υψηλά, από τότε που επέστρεψε στο ταμπλό του Χ.Α., ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% ακολουθούν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Σαράντης και Lamda Development.

Ιασώ, Ιντρακόμ και Newsphone είναι οι ελάχιστες μετοχές που προσπαθούν να ξεχωρίσουν θετικά από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, η γενικότερη εικόνα της οποίας είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική, αν ληφθεί υπόψη ότι ο Γενικός Δείκτης κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο και δεν δίνει αιτίες ανησυχίας.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v