Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική προσπάθεια για το ΧΑ

Ως τα χαμηλά έτους υποχώρησε νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, που όμως επανέρχεται πάνω από το όριο των 810 μονάδων. Οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και η αντίσταση της Εθνικής. Επιμένουν οι αγοραστές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ.

Ανοδική προσπάθεια για το ΧΑ

Επάνοδος χαμηλότερα της γραμμής άμυνας των 800 μονάδων στην αγορά, υποχωρώντας και πάλι στο... τριπλό χαμηλό των 5-7 Μαρτίου αλλά και επαναφορά στη συνέχεια άνω των 810 μονάδων.

Με... ουρά πωλητών από τη χθεσινή συνεδρίαση, οι short είχαν εκ προοιμίου το προβάδισμα, κάτι που αποτυπώθηκε μέσα στα πρώτα 10'- 15', με τον Γενικό Δείκτη να συνεχίζει να διολισθαίνει προς τις 797 μονάδες. Σημειώνεται ότι στις τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις (Δευτέρα- Τετάρτη, στις αρχές Μαρτίου), η υποχώρηση του δείκτη εκτονώθηκε λίγο πάνω από τα επίπεδα των 790 μονάδων.

Με περιορισμένης έκτασης συναλλαγές και πωλήσεις στην πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η αγορά υποχωρεί για πολλοστή φορά, με βαρίδι τον τραπεζικό κλάδο.

Πιέσεις στη μετοχή της Πειραιώς, λόγω ρευστοποίησης θέσεων ξένων funds, πιέσεις και στον τίτλο της Εθνικής, με αφορμή το αδιέξοδο στο θέμα της θυγατρικής ασφαλιστικής και το... κόκκινο φως στην πώληση θυγατρικής τραπεζικής της.

Με τη μετοχή της Πειραιώς να υποχωρεί πάνω από 6% προς τα 2,90 ευρώ (συνέπεια αποχώρησης ισχυρού ξένου fund), αλλά και να επανέρχεται αργότερα σε οριακές απώλειες.

Στα 1,813-1,845 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, με κίνηση σχηματισμού V και γνώμονα τα αποτελέσματα χρήσεως 2017. Στο 0,7145 με πωλήσεις/πιέσεις και για τη μετοχή της Eurobank.

Με το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων/πιέσεων στον τραπεζικό κλάδο, στα περισσότερα blue chips, είναι λογικό να επιχειρείται διαχείριση των τραπεζικών πιέσεων.

Με αγοραστές κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Grivalia, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Sarantis. Ωστόσο ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός, πως στις 11:10, σε 3 από τα blue chips ο τζίρος δεν είχε ξεπεράσει τις 10 χιλιάδες ευρώ.

Από τη μεσαία κατηγορία, με τον FT Mid Cap στις 1.275 μονάδες, η εικόνα είναι συγκριτικά καλύτερη απ' ό,τι στον τραπεζικό κλάδο και τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Απώλειες οριακές, καθώς με αγοραστές στη MIG, που επηρεάζει τη διαμόρφωση του δείκτη. Στο 3,41% η μετοχή της MIG, στο 0,1566 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές και τζίρο μεγαλύτερο των 200 χιλιάδων ευρώ.

Με άνοδο και οι μετοχές των Ικτίνος, Πλαίσιο, MLS, σταθερές μετοχές των ΟΛΘ, Intralot και Fourlis.
Στις 11:15 ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 7,3 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v