Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επιμένει χαμηλότερα και μετά το triple witching

Διευρύνονται οι απώλειες του Χρηματιστηρίου, με τον ΓΔ στη ζώνη των 770 μονάδων. Πτώση υψηλότερη του 3% για Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank. Στήριξη από την Coca Cola, που ενισχύεται 2,2%. Χαμηλός ο τζίρος.

ΧΑ: Επιμένει χαμηλότερα και μετά το triple witching

Η ολοκλήρωση του triple witching Ιουνίου δεν δείχνει να αλλάζει τις διαθέσεις στο ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, καθώς μετά τις 14:00 οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. κατέγραψαν και νεότερα χαμηλά.

Πιο συγκεκριμένα, στις 13:45 και όταν διακόπηκαν οι συναλλαγές, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στο μέχρι στιγμής χαμηλό ημέρας των 771,19 μονάδων, ενώ μετά τις 14:00 κατέγραψε νεότερα χαμηλά στις 770,09 μονάδες (-1,11%).

Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιέσεις στο τραπεζικό ταμπλό, με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν τις τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν ξεκινήσει προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης και μετά τις 14:00, ο Τραπεζικός δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 887,28 μονάδες (-3,25%), που είναι και το μέχρι στιγμής χαμηλό ημέρας.

Τα πράγματα για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. θα ήταν εντυπωσιακά χειρότερα χωρίς τις βοήθειες της ΕΕΕ (+2,43%), που είναι και ο μοναδικός τίτλος του FTSE25 που, μέχρι στιγμής, κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Από τα υπόλοιπα μη Τραπεζικά blue chips με θετικό πρόσημο διασώζονται οι Αεροπορία Αιγαίου (+2,07%), Viohalco (+0,65%), Grivalia (+0,34%), Motor Oil (+0,21%), ΟΛΠ (+0,73%), ΟΠΑΠ (+0,05%), Τέρνα Ενεργειακή (+0,20%).

Αν η γενικότερη εικόνα στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης δημιουργεί προβληματισμούς, ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες στα χρηματιστηριακά γραφεία δημιουργεί ο άθλιος τζίρος, ο οποίος μετά την παρέλευση 3,5 ωρών συνεδρίασης και πλέον, μόλις και με το ζόρι ξεπερνά τα 23 εκατ. (!)

Επειδή δεν μπορούν να αποκλειστούν κάποιες εκπλήξεις στις τελικές δημοπρασίες λόγω αλλαγών στις σταθμίσεις στον δείκτη FTSE, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι τίποτα δεν έχει κριθεί όσον αφορά το τελικό πρόσημο των βασικών δεικτών, όμως η μέχρι στιγμής εικόνα δείχνει ότι οι πωλητές «παίζουν με πλεονέκτημα».

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v