Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητεί πρόσημο το Χρηματιστήριο

Σε στενό εύρος διακύμανσης πέριξ των 736 μονάδων ο Γενικός Δείκτης. Μεικτά πρόσημα στο τραπεζικό ταμπλό, με κέρδη για τις Eurobank και Πειραιώς. Υπεραποδίδουν η Lamda Development και τα mid caps.

Αναζητεί πρόσημο το Χρηματιστήριο

Συντηρείται η ήπια ανοδική τάση στην Ευρώπη, οριακά θετικό άνοιγμα «δείχνουν» τα futures του S&P στη Wall Street και στο ΧΑ ο Γενικός Δείκτης «δένει» τις 736 μονάδες, δίνοντας τη δυνατότητα στους traders να διευρύνουν τα... πονταρίσματα σε περισσότερες μετοχές/εισηγμένες.

Με αυξημένη βαρύτητα η Ελλάδα στον δείκτη FTSE, σημειώνεται σε σχετικό θέμα του euro2day.gr, δυνητικές εισροές λόγω της αποχώρησης funds από την αγορά της Τουρκίας και μεταφοράς κεφαλαίων από την αναβαθμιζόμενη της Πολωνίας δημιουργούν ένα κλίμα που διευκολύνει τις κινήσεις των long παικτών.

Σταθερά πάνω από τις 760 μονάδες ο ΔΤΡ, με το 32% της συνολικής αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται σε Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank, στην περιοχή των 1.940-1.945 ο FTSE25 με συγκριτικά αυξημένο τζίρο σε ΟΤΕ, Lamda Development, Jumbo αλλά και Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, Intralot, Viohalco, Coca Cola και ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Grivalia, ΕΛΧΑ, Fourlis και ΕΚΤΕΡ.

Στον τραπεζικό κλάδο, οι κινήσεις των αγοραστών επικεντρώνονται κυρίως σε Eurobank και Πειραιώς και δευτερευόντως στην Αpha Βank, ενώ πωλητές πιέζουν την Εθνική χαμηλότερα, στο 0,2406 ευρώ.

Είναι προφανές πως σε αυτές τις συνεδριάσεις μεγάλο μέρος των συναλλαγών αφορά σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις, στη λογική της προεξόφλησης των αποτελεσμάτων 6μήνου που ανακοινώνονται την Πέμπτη για τις Αlpha Βank, Eurobank και την Παρασκευή για Εθνική, Πειραιώς.

Μέχρι τώρα για τον ΔΤΡ η απόδοση σε μέτρηση εβδομάδας διαμορφώνεται στο 9,33%, επιμέρους δε για την Αlpha Βank στο 9,94%, για την Εθνική στο 4,61%, για τη Eurobank στο 12,02% και στο 11,54% για την Πειραιώς.

Κλίμα και στίγμα προθέσεων για αυτή την εβδομάδα είχε δοθεί από την Κυριακή ενώ βαρύτητα είχε δοθεί και στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

Στις 1.185 ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που υπεραποδίδει για ακόμη μία συνεδρίαση, καθώς στην πλειονότητα των «βαρύτερων» μετοχών της κατηγορίας έχουν ενεργοποιηθεί επιθετικές εντολές αγοράς.

Με σημαντικά κέρδη και οι 3 μετοχές εταιρειών συμφερόντων Κόκκαλη, με την Intralot να ευνοείται περισσότερο λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία, ενώ κινητικότητα σημειώνεται και σε ΙντραΚόμ, ΙντραΚάτ.

Για την τελευταία ο ΧΑΜαιλέων από το Σάββατο (25/8) είχε αποκαλύψει το... στοίχημα Κούτρα, τις προχωρημένες επαφές με τον κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου κ.λπ.

Στις 40/42 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με Βιοτέρ, ΕΚΤΕΡ, ΚΕΚΡΟΨ, Autohellas, Λάμψα κ.α. από τις χαμηλότερες κατηγορίες να ενισχύονται σημαντικά.

Στα 15,8 εκατ. ο τζίρος στις 14:10.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v