Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 12 συνεδριάσεων το Χρηματιστήριο

Στο τέλος πήραν φόρα οι -λίγοι- αγοραστές οδηγώντας στις 742 μονάδες τον ΓΔ. Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι τρεις τραπεζικές μετοχές, απούσα η ΕΤΕ λόγω reverse split. Παραμένει πονοκέφαλος ο περιορισμένος τζίρος.

Σε υψηλό 12 συνεδριάσεων το Χρηματιστήριο

Με τους λίγους αγοραστές να αποδεικνύονται περισσότερο κινητικοί στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου όχι μόνο απέδρασε από τα πρωινά χαμηλά, αλλά ολοκλήρωσε την συνεδρίαση πολύ κοντά στα υψηλά ημέρας και υψηλότερα των 740 μονάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό κλείσιμο σηματοδοτεί υψηλά 12 συνεδριάσεων, καθώς ο Δείκτης είχε να "δει" κλείσιμο υψηλότερα των 740 μονάδων, από την συνεδρίαση της 10ης Αυγούστου (κλείσιμο 743,73 μονάδες).

Στους "αστερίσκους" της συνεδρίασης ο επιμένων σε χαμηλά επίπεδα τζίρος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Εγχώρια Αγορά δεν φάνηκε να επηρεάζεται από την επιφυλακτική εικόνα των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, αλλά και από την επιστροφή των πιέσεων στην Αγορά ομολόγων (στο 4,18% αναρριχάται η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου).

Μένοντας στους Κρατικούς τίτλους, το ποσό του 1,138 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,85%, όσο και στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Για την περίπτωση του τζίρου, μπορεί ο σημερινός να ήταν ο υψηλότερος των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων, όμως η πρώτη ώρα, με μικτή αξία συναλλαγών στα 5,1 εκατ., από τα οποία τα 1,5 εκατ. αφορούσαν "πακέτα" (ΜΟΗ, ΟΤΕ), είχε αφήσει "υποσχέσεις" για κάτι καλύτερο.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από τις αρκετές εναλλαγές προσήμων, με κύριο "υπαίτιο" τον Τραπεζικό κλάδο, όμως ακόμα και στα χαμηλά ημέρας η εικόνα στις μη Τραπεζικές, Δεικτοβαρείς, μετοχές ήταν απόλυτα ελεγχόμενη και αποδείχθηκε εύκολα αναστρέψιμη.

"Το διεθνές περιβάλλον συνεχίζει να ευνοεί τις επιδόσεις των δεικτών των Διεθνών Αγορών, εξέλιξη που ίσως αφορά σήμερα και το Ελληνικό Χρηματιστήριο που επιμένει να διαφοροποιείται, εφόσον βελτιωθούν οι όγκοι συναλλαγών. Η Motor Oil δημοσιοποιεί σήμερα τα εξαμηνιαία αποτελέσματά της" ανέφερε στο πρωινό της report η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Η απόδοση του 10ετούς Ιταλικού ομολόγου κατέγραψε χθες νέα υψηλά (3,18% mid-yield-to-maturity), ενώ επιδείνωση εμφανίζει και η Τουρκική λίρα, εν μέσω υποβαθμίσεων των Χρηματοοικονομικών της Ιδρυμάτων. Ωστόσο, σε μία 'ρηχή' Αγορά τον πρώτο λόγο τον έχουν τα κεφάλαια των μεγάλων Διεθνών ‘’Index trackers’’ MSCI και FTSE Russell, τα οποία αυξάνουν την μεταβλητότητα σε περιόδους αναδιαρθρώσεων. Σήμερα, μετά την συνεδρίαση ανακοίνωσε αποτελέσματα Α΄ εξαμήνου η Motor Oil. Οι εκτιμήσεις της Αγοράς τοποθετούσαν τα EBITDA της περιόδου στα 245,6 εκατ. ευρώ (138,6 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο) και τα καθαρά κέρδη στα 124,8 εκατ. ευρώ (83,8 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο)" τόνιζε η Merit Sec.

"Ο συνεχιζόμενος χαμηλός τζίρος διατηρεί περιορισμένες τις προοπτικές της Αγοράς, ωστόσο το θετικό κλίμα στις Ξένες Αγορές υποστηρίζει την τάση και απορροφά τις όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Με αυτά τα δεδομένα η συσσώρευση είναι το πιθανότερο σενάριο και για τη σημερινή συνεδρίαση" ανέφεραν οι πρωινές εκτιμήσεις της Beta Sec.

Από εκεί και πέρα, το σύνολο των εγχώριων αναλυτών συνεχίζει να επισημαίνει ότι η Εγχώρια Αγορά εξακολουθεί να έχει περιορισμένο αριθμό ενεργών επενδυτών και το όποιο ενδιαφέρον θα παραμείνει επικεντρωμένο στην διεθνή τάση, στις πιθανές αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων λόγω MSCI και FTSE, αλλά και στις εισηγμένες που δημοσιεύουν αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει υπενθύμισης ότι από σήμερα έπαυσε η διαπραγμάτευση των 9.147.151.527 μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, ονομαστικής αξίας εκάστης € 0,30 και διεγράφησαν από το ΟΑΣΗΣ, προκειμένου να αντικατασταθούν από 914.715.153 μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης € 3,00, στα πλαίσια του Reverse Split των μετοχών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών με προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης μετοχής € 2,448 ορίζεται η 03/09/2018.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές "είδαν" και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Στα χαμηλά ημέρας, ο τίτλος της Alpha Bank (+0,59% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας) έφθασε να υποχωρεί μέχρι τα 1,675 ευρώ (-1,93%), της Eurobank (+0,52%) μέχρι τα 0,757 ευρώ (-1,69%) και της Πειραιώς (+1,27% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας) μέχρι τα 2,444 ευρώ (-2,63%).

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, αν και υποχώρησε μέχρι τις 755,14 μονάδες (-1,44%), σταδιακά ανέκαμψε και γυρίζοντας σε θετικό πρόσημο αναρριχήθηκε μέχρι τις 770,42 μονάδες (+0,56%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 769,55 (+0,44%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 770,12 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,52%.

Για όσους επιμένουν να ασχολούνται με το Τραπεζικό trading, για να δώσουν ημερήσιο σήμα τοποθετήσεων η Alpha Bank χρειάζεται κλείσιμο υψηλότερα των 1,90 ευρώ, η Eurobank υψηλότερα των 0,889 ευρώ και η Πειραιώς υψηλότερα των 2,73 ευρώ.

Ο Τραπεζικός δείκτης γυρίζει σε ημερήσιο "long" με κλείσιμο υψηλότερα των 858 μονάδων.

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη και εκτός της Lamda Development (+4,23%) που αναλύθηκε επαρκώς στο χθεσινό μετασυνεδριακό σχόλιο και η οποία συνέχισε να έχει τοποθετήσεις λόγω ένταξης στον FTSE Emerging Europe All Cap συμπληρώνοντας και τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, ασφαλώς και ξεχώρισε το +3,89% για τον Μυτιληναίο, ο τίτλος του οποίου συμπλήρωσε και τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Αν συνεχίσουν οι αγοραστές να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, πάρα πολλά θα κριθούν στην ζώνη αντίστασης 8,67 - 8,80 ευρώ. Στα 8,70 ευρώ, το ημερήσιο "stop short".

Δέκα συνεδριάσεις χαμηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 20,00 ευρώ, δεν είναι λίγες για τον Τιτάνα (+0,20%). Η πρώτη αντίσταση στα 20,00 - 20,20 ευρώ και το ημερήσιο "stop short" στα 20,90 ευρώ. Ιδιαίτερα ισχυροποιημένη η στήριξη στα 19,20 - 19,14 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, συνεχίστηκε η κινητικότητα και σε μικρό αριθμό τίτλων από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, με τον Κατασκευαστικό κλάδο, για διαφορετικούς επιμέρους λόγους, να βρίσκεται πρώτος στις προτιμήσεις των αγοραστών.

Έτσι συνεχίστηκαν τα "πονταρίσματα" για πιθανές μετοχικές ανακατατάξεις στην Ιντρακάτ (+24,03% και τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση), ενώ τον ίδιο αριθμό ανοδικών συνεδριάσεων αθροίζουν και οι Ιντρακόμ (+9,24%), Κέκροψ (+5,74%), Ελλάκτωρ (+5,14%) και Intralot (+0,66%).

Η ΕΚΤΕΡ (+4,20%) δείχνει να έχει το δικό της "fan club", λόγω FTSE και έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΕΛΧΑ (+0,65%), επέστρεψε υψηλότερα των 0,10 ευρώ η MIG (+4,42%), εμφάνιση αγοραστή στην Q&R (+3,94%), ενώ "ντουμπλάρισαν" τις ανοδικές συνεδριάσεις οι Νηρέας (+10,17%), Σελόντα (+8,69%) και Ιντερτέκ (+9,43%).

Από την άλλη, τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την Intercontinental (-2,86%), δεύτερη συνεχόμενη πτωτική για την Profile (-5,11%), ενώ μετά από πολλές συνεδριάσεις υποχώρησε χαμηλότερα των 4,00 ευρώ η Κρι Κρι (-0,99%, τελευταίο κλείσιμο χαμηλότερα των 4,00 ευρώ, στις 13/7/2018).

Τεχνικά και με βάση τα ημερήσια διαγράμματα, το "stop short" για τον Γενικό Δείκτη στις 764 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Στο ψυχολογικό αλλά και τεχνικό σημείο των 700 μονάδων βρήκε στήριξη την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης, μετά από το πτωτικό σπιράλ που ενεργοποιήθηκε από την Τουρκική κρίση" αναφέρει ο Νικόλας Πετράκης.

Η εξομάλυνση του διεθνούς κλίματος συνέβαλε στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων του 10ετους Ελληνικού ομολόγου πέριξ του 4,2%, αλλά και στον παραλληλισμό της Εγχώριας Αγοράς με την ανοδική αντίδραση των Ξένων Χρηματιστηρίων.

Η κρούση του Γενικού Δείκτη με το προηγούμενο χαμηλό των 700 μονάδων (17 Νοεμβρίου 2017) σε συνδυασμό με τις υπερπουλημένες τιμές στους βασικότερους ταλαντωτές, έδωσε ελκυστικές τιμές εισόδου σε υποψήφιους αγοραστές που αποζητούσαν μία τεχνική αντίδραση.

Η Αγορά προς το παρόν έχει ξεφύγει από άμεσο κίνδυνο, έχοντας εξουδετερώσει το βραχυπρόθεσμο σήμα πώλησης, όμως η κύρια τάση θα παραμένει πτωτική, όσο διατηρείται χαμηλότερα των 790 μονάδων.

Η πρόσφατη κίνηση της Αγοράς φαίνεται σαν μία τεχνική αντίδραση και όχι κάτι ουσιαστικότερο, με τις πιθανότητες να ανακοπεί στην επόμενη αντίσταση των 750 μονάδων να εμφανίζονται αρκετά αυξημένες. Τεχνική απώλεια των 700 μονάδων θα ενεργοποιήσει νέο κύμα πωλήσεων, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη στην κύρια στήριξη των 657 μονάδων, όπου και βρίσκεται το επίπεδο Fibonacci 50% της ανοδικής κίνησης 420,82 - 895,64, έχοντας διαμορφώσει στα επίπεδα αυτά μια ισχυρότατη διαγραμματική βάση.

"Στον αντίποδα, κατοχύρωση των 750 μονάδων Γενικού Δείκτη, ανοίγει το δρόμο για την κύρια αντίσταση των 790 μονάδων όπου έχει να απειληθεί από τα τέλη Ιουνίου" επισημαίνει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments AΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού. Τα μεγαλύτερα κέρδη για τον ASX 200 (+0,75%) και οι μεγαλύτερες απώλειες για τον Ινδικό Sensex (-0,45%).

Μικτές οι διαθέσεις στην Ευρώπη, με οριακά κέρδη κινείται η Wall Street.

Υποχωρεί ο Χρυσός, πλάγια κίνηση από το Ευρώ, κέρδη για το Πετρέλαιο.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, καθοδικά κινείται η διάθεση των Γερμανών καταναλωτών, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς μπαίνουμε στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την έρευνα του GfK, η κατανάλωση των Νοικοκυριών ήταν ο βασικός παράγοντας ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, σε συνδυασμό με την υψηλότερη Δημόσια κατανάλωση και τις επενδύσεις στον τομέα των Κατασκευών, παρέχοντας ένα "μαξιλάρι" κατά της εμπορικής αβεβαιότητας.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος, βασισμένος σε περίπου 2.000 Γερμανούς, υποχώρησε στις 10,5 μονάδες, κατά την είσοδο στο Φθινόπωρο, από 10,6 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές, που είχαν ερωτηθεί από το Reuters, προέβλεπαν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.

Μειωμένη εμφανίστηκε η διάθεση για... έξοδα στη Γαλλία τον Ιούλιο.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, αυξήθηκαν μόλις 0,1% τον Ιούλιο, μετά το αναθεωρημένο 0,3% του Ιουνίου. Οι οικονομολόγοι που είχαν ερωτηθεί από τη Wall Street Journal προέβλεπαν μηνιαία πτώση κατά 0,2%.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν σκοπό να οριστικοποιήσουν τους όρους του διαζυγίου τους μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου", σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg. Η διορία για τη συμφωνία έχει μετακινηθεί δύο φορές μέχρι στιγμής. Αρχικά επρόκειτο να έχουν επιλυθεί τα θέματα μέχρι τον Ιούνιο, μετά πήγε τον Οκτώβριο και τώρα ακόμη παρακάτω.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου και οι δύο Πλευρές πρέπει να ρυθμίσουν τη σχέση της Βρετανίας με τα υπόλοιπα 27 Κράτη.

Στα πιο ακανθώδη ζητήματα είναι τα σύνορα μεταξύ της Ιρλανδίας, Κράτους - Μέλους της ΕΕ, και της γειτονικής Βόρειας Ιρλανδίας, που είναι τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

"Τι συμβαίνει τελευταία με τις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες; Ισχνά οικονομικά αποτελέσματα, στάσιμες χρηματιστηριακές τιμές των μετοχών και τώρα επαπειλούμενος εξοβελισμός της Commerzbank από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις Γερμανικές Τράπεζες. Εάν δεν γίνει κάποιο θαύμα, στον επόμενο τακτικό έλεγχο του Γερμανικού Χρηματιστηριακού Δείκτη DAX, που έχει οριστεί για την επόμενη Τετάρτη (05.09.18) τη θέση της Commerzbank θα πάρει η Wirecard, μια Γερμανική εταιρεία με ηγετική θέση στις ηλεκτρονικές πληρωμές, ενώ και η Deutsche Bank ενδέχεται να χάσει την θέση στην EuroStoxx 50", γράφει η Deutsche Welle.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, στο 4,2% διαμορφώθηκε το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η πρώτη ανάγνωση έκανε λόγο για 4,1%, ενώ οι εκτιμήσεις προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στο 4%.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε ελαφρώς, στο 1,9% σε ετήσια βάση, από 1,8%.

Επιστροφή στο ΧΑ

Τα επικείμενα αποτελέσματα εξαμήνου των Ελληνικών Τραπεζών σχολιάζει η Deutsche Bank σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" για την Εθνική και την Alpha Bank και "hold" για Eurobank και Πειραιώς.

Ο Οίκος αναμένει ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2018 οι τέσσερις Τράπεζες θα έχουν μειώσει τα NPEs τους κατά 3,7 δισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μερίδιο να προέρχεται από την Τράπεζα Πειραιώς, λόγω της μεγάλης και αναγκαίας έμφασης που δίνει στη μείωσή τους.

Σημειώνεται ότι ο Οίκος δίνει στόχο τα 2,5 ευρώ για την Alpha Bank, τα 0,95 ευρώ για τη Eurobank, τα 2,9 ευρώ για την Πειραιώς και τα 0,32 ευρώ για την Εθνική (προ reverse split).

Επιστρέφοντας στα "υπόλοιπα" της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε υπό πίεση υποχωρώντας μέχρι τις 732,16 μονάδες (-0,72%) για να ακολουθήσει αντίδραση που τον έφερε στις 17.00 στο υψηλό ημέρας των 743,13 μονάδων (+0,77%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 742,96 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,74%.

Ο τζίρος στα 34,9 εκατ., από τα οποία τα 3,2 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΤΕΝΕΡΓ), ενώ ΜΟΗ, ΟΤΕ και ΜΠΕΛΑ απέσπασαν το 45% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΟΗ. Δεν "πρασίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η Grivalia και στο υψηλό ημέρας οι Alpha Bank, Πειραιώς, Αεροπορία Αιγαίου, ΕΥΔΑΠ και Σαράντης.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 65 ανοδικές μετοχές, έναντι 36 πτωτικών, ενώ 15 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

----ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να αυξάνονται στο συμβόλαιο του δείκτη και να υποχωρούν σημαντικά στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (14.437 συμβόλαια).

Στα 7.104 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 6.959 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.341, 1.208 για τον Σεπτέμβριο και 133 για τον Οκτώβριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.952,5) κινήθηκε μεταξύ 1.925,5 και 1.955 μονάδων και έκλεισε πολύ κοντά στην θεωρητική του τιμή, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (15.000 Eurobank, 5.118 Motor Oil), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (3.213), Alpha Bank (1.677), Πειραιώς (2.342), MIG (2.535), Intralot (260), Μυτιληναίος (752), Ιντρακόμ (298), ΔΕΗ (619), Τέρνα Ενεργειακή (143), Viohalco (802), Lamda Development (203), ΑΔΜΗΕ (114), Ελλάκτωρα (571), ΓΕΚ (204), Ελ. Πετρέλαια (158), ΟΠΑΠ (102), Motor Oil (111).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 59.718, Eurobank 36.898, Εθνική 182.152, Alpha Bank 23.140, ΔΕΗ 15.260, ΑΔΜΗΕ 10.163, Πειραιώς 19.815.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

        Position Holder                                 Name of Issuer               NSP            Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,41%

2018-08-23

 

 

 

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,62%

2018-08-13

Marshall Wace LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,90%

2018-07-31

Oceanwood Capital ManagementLLP

 

NATIONAL BANK OF GREECE SA

 

0,70%

 

2018-01-10

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,31%

 

2018-08-13

 

Oceanwood Capital Management LLP

 

ALPHA BANK SA

 

1,00%

 

2018-08-17

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

 

Oceanwood Capital Management LTD

 

EUROBANK ERGASIAS S.A.

.

 

0,57%

 

2018-07-11

 

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 18.351.057 τεμ., (από 18.251.057 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 85.642.913 τεμ. (86.642.913), Πειραιώς 21.302.777 τεμ. (21.465.686), ΔΕΗ 6.051.635 τεμ. (6.051.635), Eurobank 21.174.294 τεμ. (20.971.294), Folli Follie Group 1.369.636 τεμ. (1.369.636).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v