Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόπειρα συμμαζέματος στη Σοφοκλέους

Χρειάστηκε να προσκρούσει αρκετές φορές στις παρυφές των 3.100 μονάδων ο Γ.Δ. για να ξεκινήσει μία αντίδραση πλαγιοανοδικής κίνησης λίγο μετά τις 13:20. Θετικό πρόσημο για MPB, ΜΥΤΙΛ, ΤΙΤΚ, ΟΠΑΠ και ΠΕΙΡ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Χρειάστηκε να προσκρούσει αρκετές φορές στις παρυφές των 3.100 μονάδων ο Γ.Δ. για να ξεκινήσει μία αντίδραση πλαγιοανοδικής κίνησης λίγο μετά τις 13:20, η οποία δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη, έστω και αν η αναλογία ανοδικών - πτωτικών, λίγο πριν συμπληρωθούν 5 ώρες συνεδρίασης, παραμένει ιδιαίτερα κακή και διαμορφώνεται στο 1 προς 4 περίπου.

Της προσπάθειας ανοδικής αντίδρασης δείχνει να ηγείται η ΜΡΒ (+1,51%), έχουν γυρίσει σε θετικό πρόσημο MIG, Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Τιτάνας, ενώ έχει περιορίσει σημαντικά τις ενδοσυνεδριακές της απώλειες η μετοχή της Εθνικής.

Ο Γ.Δ. από το χαμηλό ημέρας κερδίζει περίπου 54 μονάδες, βρισκόμενος στις 3.154,75 και έχοντας περιορίσει τις απώλειές του στο -0,77%, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 162 εκατ., από τα οποία τα 9,5 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Καμία διάθεση αντίδρασης σε μεσαία και σε μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου στην πρώτη, όπως είχε επισημανθεί και από το χθεσινό σχόλιο, αρχίζουν και δημιουργούνται τουλάχιστον τεχνικές ανησυχίες σε διαγράμματα μετοχών, όπως Σαράντης, ΓΕΚ, Jumbo, Φουρλής, Frigoglass, Sprider, Σφακιανάκης, ΚΛΜ, Μηχανική, Νηρέας, και όχι μόνο.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο τουλάχιστον υψηλότερα των 3.150 μονάδων ή το κλείσιμο του FTSE υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1.700 μονάδων.

Στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση και σήμερα καταγράφονται σημαντικές απώλειες σε μεγάλο αριθμό μετοχών, χωρίς η συναλλακτική δραστηριότητα να συνάδει προς κάτι τέτοιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v