Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» στη Μαδρίτη με το βλέμμα στην Καταλονία

Η απόφαση της Μαδρίτης να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 για την Καταλονία δημιουργεί αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές. Ξεκινά σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με το Brexit στο επίκεντρο. Συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι πολιτικές αναταράξεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Σήμερα έληξε και το δεύτερο τελεσίγραφο που έδωσε η Μαδρίτη στην Βαρκελώνη, με τον Καταλανό ηγέτη να παραμένει ασαφής ως προς το θέμα της κήρυξης ανεξαρτησίας, λέγοντας πως παραμένει σε αναστολή η ισχύς του και προειδοποιώντας πως αν δεν υπάρξει διάλογος με τη Μαδρίτη, η ανεξαρτησία θα ψηφιστεί από το τοπικό κοινοβούλιο. Η Ισπανική κυβέρνηση αντέδρασε γνωστοποιώντας πως το Σάββατο θα προχωρήσει στην ενεργοποιίηση του άρθρου 155 του Ισπανικού Συντάγματος που προβλέπει την ανάληψη του ελέγχου της Καταλονίας από την κεντρική κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες, ξεκινά σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit να είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων συζήτησης.

Από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων, στο «μενού» σήμερα βρίσκονται τα αποτελέσματα των Roche, Nestle, SAP, Unilever, Philips Lighting, Publicis, Michelin, AccorHotels κ.α.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,6% στις 389 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.520 μονάδες, κατά 0,44% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.360 μονάδες, κατά 0,5% στις 12.978 μονάδες ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, ενώ έως το 1% αγγίζουν οι απώλειες για τον ισπανικό δείκτη IBEX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v