Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Fed δείχνουν πως δεν υπάρχει λόγος για επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Σήμερα οι συνεδριάσεις ΕΚΤ και BoE.

Ήπιες πιέσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα, όπως αναμένονταν, αύξησε τα επιτόκιά της χθες, ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις για τον χαμηλό πληθωρισμό, που αναμένεται να παραμείνει χαμηλότερος του στόχου της Fed για έναν ακόμα χρόνο. Έτσι, οι επενδυτές εκτιμούν πως οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής δεν έχουν ιδιαίτερους λόγους να επιταχύνουν τον ρυθμό αυξήσεων επιτοκίων, αν και η Fed άφησε να εννοηθεί πως θα εφαρμόσει τρεις ακόμα αυξήσεις το 2018.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδριάζουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα σχόλια του Μάριο Ντράγκι για την οικονομία της ευρωζώνης και του Μάρκ Κάρνεϊ για το Brexit.

Από το πολιτικό «μέτωπο», οι βρετανοί βουλευτές ψήφισαν χθες υπέρ της τροποποίησης του νομοσχεδίου αποχώρησης από την ΕΕ, που δίνει στο Βρετανικό κοινοβούλιο περισσότερο «λόγο» στην τελική συμφωνία της εξόδου. Πρόκειται για ήττα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, λίγες ώρες πριν την έναρξη της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 389 μονάδες, κατά 0,2% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.483 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 5.396 μονάδες ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υπχωρεί κατά 0,1% στις 13.109 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v