Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος Wall μετά την Fed -Στήριξη από S&P

Η απόφαση της S&P να βγάλει την Ελλάδα από την λίστα αυστηρής επιτήρησης έτυχε πολύ καλής υποδοχής και στην Wall Street. Η συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια κυριαρχεί στο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η επαναβεβαίωση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και η απομάκρυνση της χώρας από την λίστα αυστηρής επιτήρησης του οίκου S&P, επέκτεινε τα κέρδη των ευρωαγορών αλλά και της Wall Street.

Οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο ξεκίνησαν την συνεδρίαση με ήπια άνοδο, διατηρώντας τις τάσεις ανάκαμψης της τελευταίας ώρας της χθεσινής συνεδρίασης.

Το ενδιαφέρον στη Wall ήταν επικεντρωμένο στην τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve,  κατά την οποία η κεντρική τράπεζα κράτησε τα επιτόκια χαμηλά «για παρατεταμένη περίοδο.»

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,17% στις 10.660 μονάδες, ο S&P 0,42% στις 1.155 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,43% στις 2.372 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στον Dow αποκομίζει η μετοχή της Intel (+3,2% )που παρουσίασε το πιο πρόσφατο προϊόν ημιαγωγών για servers, καθώς προετοιμάζεται για αύξηση της ζήτησης.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Ανακοινώθηκε μεγάλη πτώση 5,6% στις ανεγέρσεις κατοικιών τον Φεβρουάριο, που όμως οφειλόταν στις έντονες χιονοπτώσεις της περιόδου και ενώ οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη πτώση.

Πρόσκαιρη νευρικότητα, που φάνηκε στις αγορές παραγώγων, προκάλεσε νωρίτερα ο σεισμός 4,4 Ρίχτερ που έπληξε το Λος Άντζελες, αλλά πάντως φαίνεται ότι το φαινόμενο δεν προκάλεσε ζημιές ή τραυματισμούς.

Σημαντικά κέρδη απεκόμιζε από νωρίς ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος ήταν και εκείνος που στήριξε και την χθεσινή θετική αντίδραση της τελευταίας ώρας της συνεδρίασης, μετά την απόφαση του προέδρου της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας κ. Christopher Dodd να επαναθεωρήσει την προτεινόμενη μεταρρύθμιση της τραπεζικής εποπτείας.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών ειδήσεων, η Limited Brands ενισχύεται 4% μετά την ανακοίνωση έκτακτου μερίσματος 1 δολ. ανά μετοχή.

Η Starbucks αντέδρασε θετικά στην αναβάθμιση της μετοχής της σε «αγορά» από την UBS.

Στον αντίποδα, η Boston Scientific υποχωρεί 2,8% μετά την υποβάθμιση της εταιρίας ιατρικού εξοπλισμού από την Goldman Sachs.

Η εταιρία γενετικής ανάλυσης Sequenom διολισθαίνει 21% μετά την διεύρυνση των τριμηνιαίων ζημιών της.

H απόφαση του οίκου S&P να αφαιρέσει την Ελλάδα από τον κατάλογο των «υπό επιτήρηση για αρνητική αναθεώρηση» οικονομιών, επιτάχυνε τα κέρδη των ευρωαγορών και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,76% , ο DAX 1,26%, ενώ ο CAC αποκομίζει κέρδη 1,33% στις 3920 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v