Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ιστορικά υψηλά οι Dow και S&P μετά τη Fed

Η διατήρηση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων στα 85 δισ. γύρισε σε θετικό έδαφος τους δείκτες στη Wall. Ανέκαμψε ο χρυσός με άνοδο 2,3% στα 1.340 δολ. Υψηλότερα και το πετρέλαιο στα 107,40 δολ. Σταθεροποιούνται σε υψηλά 5ετίας οι διεθνείς αγορές.

Αμετάβλητο διατήρησε το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων η Fed κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών ότι η μείωση των προγραμμάτων ρευστότητας θα ξεκινούσε από τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των αναλυτών ανέμενε ότι η Fed θα μείωνε κατά 10 δισ. δολ. το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 85 δισ. δολ. τον μήνα.

Μετά την ανακοίνωση της Fed όλοι οι δείκτες γύρισαν σε θετικό πρόσημο με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,5% στις 15.608 μονάδες, ο S&P υψηλότερα 0,70% στις 1.717 μονάδες και ο Nasdaq να κερδίζει 0,52% στις 3.765 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση στην Wall Street, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 1.700 μονάδες για πρώτη φορά από τις αρχές Αυγούστου.

Κατά τα λοιπά, από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν 0,9% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, λιγότερο απ'όσο αναμενόταν, ενώ οι εκδόσεις οικοδομικών αδειών μειώθηκαν αναπάντεχα κατά 3,8%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Adobe Systems ενισχύεται αισθητά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης σήμερα η General Mills και η FedEx.

Τα διεθνή χρηματιστήρια σταθεροποιήθηκαν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών, ενώ μικτή είναι η εικόνα στις αγορές εμπορευμάτων.

Το συμβόλαιο του χρυσού γύρισε ανοδικά μετά την ανακοίνωση της Fed στα 1.340 δολ./oz αφού πρώτα είχε βρεθεί κάτω από τα 1.300 δολάρια.

Κέρδη 2% αποκομίζει το πετρέλαιο, που διαμορφώνεται στα 107,40 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v