Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Νέες απώλειες στην 8η μέρα του «λουκέτου»

Το «λουκέτο» και το «ταβάνι του χρέους» στοιχειώνουν την επενδυτική ψυχολογία και κρατούν την Wall Street όμηρο επί 8η συνεδρίαση. Συνεχίζεται η πτώση μετά την χθεσινή βουτιά. Αποσπά κάπως την προσοχή η έναρξη του Q3 με την Alcoa. Άνοδος για πετρέλαιο.

Νέες απώλειες εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν νευρικοί τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον, χωρίς να διαβλέπουν άρση του αδιεξόδου που προκαλεί την διακοπή λειτουργιών της αμερικανικής κυβέρνησης επί 8η μέρα σήμερα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,56% στις 14.851 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,78% στις 1.663 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,57% χαμηλότερα στις 3.710 μονάδες.

Η Wall Street υποχώρησε χθες 1% περίπου και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων.

Το μερικό "λουκέτο" σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ εξαιτίας του αδιεξόδου στην ψήφιση του προϋπολογισμού και η ανάγκη αύξησης στο "ταβάνι» του χρέους μέχρι τις 17 Οκτωβρίου ώστε να μην «ξεμείνει» η αμερικανική κυβέρνηση από ρευστό, επηρεάζουν και σήμερα αρνητικά την επενδυτική ψυχολογία.

Εν τω μεταξύ πάντως η περίοδος ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου ανοίγει τυπικώς σήμερα στις ΗΠΑ, με την Alcoa να ανακοινώνει τα μεγέθη της μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Η Yum Brands επίσης ανακοινώνει αποτελέσματα σήμερα, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις των μεγάλων τραπεζών, όπως η J.P. Morgan Chase & Co., την Παρασκευή.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Talisman Energy εκτινάσσεται 8% μετά την αποκάλυψη του ακτιβιστή μεγαλοεπενδυτή Carl Icahn ότι έχει μεγάλο μερίδιο στην επιχείρηση.

Η μετοχή της Tower Group International βουλιάζει 26% κατόπιν υποβάθμιση από την Fitch Ratings σε B από BBB.

Η J.C. Penney Co. ενισχύεται 8% καθώς ανακοίνωσε καλά μεγέθη πωλήσεων Σεπτεμβρίου.

Στις υπόλοιπες μεγάλες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου ανακάμπτει μετά την χθεσινή πτώση (+0,67% στα 103,72 δολ. ανά βαρέλι), ενώ του χρυσού κινείται χαμηλότερα (-0,08% στα 1.324 δολ. ανά ουγκιά).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v