Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για Dow Jones και S&P

Κέρδη στη Wall Street με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος να βρίσκονται στο προσκήνιο των εξελίξεων. Επέστρεψε πάνω από τις 15.000 μονάδες ο Dow. Πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για τον δείκτη Nasdaq.Πτώση για τον χρυσό. Άνοδος για το πετρέλαιο.

Εβδομαδιαία πτώση 1,2% για τον Dow, 0,1% για τον S&P και άνοδος 0,7% για τον δείκτη Nasdaq.

Φως στην άκρη του τούνελ άρχισε να διακρίνεται στις ΗΠΑ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το «ταβάνι» χρέους, καθώς ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες του ότι είναι αποφασισμένος να αποτρέψει μια ενδεχόμενη ομοσπονδιακή χρεοκοπία και να περάσει νομοσχέδιο που θα έχει τη συγκατάθεση των Δημοκρατικών.

Σημειώνεται ότι πολλές υπηρεσίες του δημοσίου έχουν βάλει λουκέτο για τέταρτη διαδοχική ημέρα στις ΗΠΑ, γεγονός που προκάλεσε την αναβολή ανακοίνωσης των κρίσιμων στοιχείων ανεργίας του Σεπτεμβρίου.

Τα στοιχεία ανεργίας χαρακτηρίζονταν κρίσιμα από τους αναλυτές καθώς αναμενόταν να επηρεάσουν σημαντικά την απόφαση της Fed για τον πιθανό χρόνο έναρξης του περιορισμού των προγραμμάτων ρευστότητας.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή του Facebook κινήθηκε ανοδικά 3,7% καθώς ανακοίνωσε ότι πούλησε διαφημιστικό χώρο στο Instagram και αντίστοιχα κέρδη 4,4% σημείωσε και ο τίτλος της Tesla Motors μετά τη βουτιά 10% την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον το Twitter ανακοίνωσε το σχέδιό της να αντλήσει 1 δισ. δολάρια από την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Wall Street.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,51% στις 15.072,58 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,71% στις 1.690,51 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,89% στις 3.807,76 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,55 δολ. με άνοδο 8,6% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 0,1% στα 28,27 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό μήνα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 97,15 γεν. Στον αντίποδα το δολάριο ενισχύθηκε σε σχέση με το ευρώ στο 1,3587 γεν.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ανέκαμψε από το χαμηλό 7 εβδομάδων, καταγράφοντας άνοδο 2 μονάδων βάσης στο 2,63%.

Επιπλέον, το κόστος ασφάλισης του μονοετούς ομολόγου των ΗΠΑ έναντι χρεοκοπίας πραγματοποίησε αύξηση 7 μονάδων βάσης την Παρασκευή, στις 58 μονάδες βάσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2011.

Στην αγορά των εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,4% στα 103,69 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,9% ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,6% στα 1.310 δολ./oz., με τις απώλειες στην εβδομάδα να ξεπερνούν το 2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v