Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογία και χρέος κοκκίνισαν τη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το χρέος. Κυβερνητικό λουκέτο για 8η μέρα στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα της Alcoa. Βουτιά 6,7% για τη μετοχή της Facebook. Άνοδος για πετρέλαιο, πτώση για χρυσό.

Νέα πτώση στη Wall Street καθώς οι επενδυτές πλέον παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις αναφορικά με το "λουκέτο" της αμερικανικής κυβέρνησης για 8η διαδοχική ημέρα και τις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου χρέους.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για την αύξηση του χρέους έως τις 17/10, τότε οι ΗΠΑ θα υποχρεωθούν σε στάση πληρωμών με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για την εγχώρια όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αναλυτής της Sidoti & Co., Peter Sidoti, "Το λουκέτο της αμερικανικής κυβέρνησης ουσιαστικά σκιάζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εγχώρια οικονομία ενώ έως ότου βρεθεί λύση, τα εταιρικά αποτελέσματα θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα.»

Στο εταιρικό μέτωπο, η Alcoa –πρώτη παραδοσιακά- ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριμήνου. Τα αποτελέσματα του Ομίλου ήταν καλύτερα των αναμενόμενων καθώς ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 24 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 143 εκατ. το αντίστοιχο προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, οι εισηγμένες του δείκτη S&P αναμένεται να καταγράψουν αύξηση 1,7% στα καθαρά κέρδη και 2,2% στις πωλήσεις στο γ' τρίμηνο.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της McKesson Corp. μετά από δημοσίευμα ότι ο όμιλος βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της ανταγωνίστριας εταιρείας Gelesio.

Στον αντίποδα οι μετοχές των Facebook (-6,7%) και Netflix (-4,5%) βούλιαξαν το τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 1,07% στις 14.776,53 μονάδες, ο S&P κινήθηκε πτωτικά 1,23% στις 1.655,45 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 2% στις 3.694,83 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,94 δολ. με πτώση 7,3% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 1,6% στα 27,71 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε από το χαμηλό 8 εβδομάδων έναντι του ιαπωνικού νομίσματος σημειώνοντας άνοδο 0,4% με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 97,11 γεν. Αντίστοιχα η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με τη Δευτέρα στο 1,3588 δολ.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά μία μονάδες βάσης στο 2,64% και αντίστοιχα η απόδοση του 3ετούς ομολόγου κινήθηκε ανοδικά κατά 2 μονάδες στο 0,66%.

Στην αγορά των εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,5% στα 103,52 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,2% στα 1.322 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v