Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές στη Wall, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις συνομιλίες για το χρέος. Βουτιά για χρυσό και πετρέλαιο. Κέρδη για την JP Morgan. Απώλειες για την Wells Fargo. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές βλέπουν σημάδια για επίλυση του αδιεξόδου στην Ουάσιγκτον. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,59% στις 15.216 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,64% υψηλότερα στις 3.786 μονάδες, ενώ ο S&P κερδίζει 0,56% στις 1.702 μονάδες.

Το Associated Press μετέδωσε την Παρασκευή ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν προσφέρει στον Λευκό Οίκο πρόταση για αύξηση του ορίου του χρέους και για την λήξη της μερικής παράλυσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων για να συζητήσουν πρόταση για παράταση έξι εβδομάδων στο όριο του χρέους.

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση, οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων χαρακτήρισαν τη συνάντησή τους με τον Μπ. Ομπάμα "χρήσιμη και παραγωγική συνομιλία", ενώ ο Λευκός Οίκος τη χαρακτήρισε "καλή συνάντηση", αν και "δεν υπήρξε συγκεκριμένη απόφαση" επί της πρότασης των Ρεπουμπλικάνων.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, υποχώρησε στις 75,2 μονάδες τον Οκτώβριο, από 77,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται οριακά έναντι του γεν.

Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,36.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1,35% στα 101,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 2,23% χαμηλότερα στα 1.268 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη στην προσφορά πετρελαίου το 2014.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της JP Morgan πραγματοποιεί άνοδο 2,6%. Η τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες $0,4 δισ. αλλά είχε νομικά έξοδο ύψους $7,2 δις.

H μετοχή της Wells Fargo κινείται 1,79% χαμηλότερα. Η τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση 13% στα κέρδη τρίτου τριμήνου, αλλά τα έσοδα μειώθηκαν στα $20,5 δισ. από $21,2 δισ.

Άλμα 7,25% πραγματοποιεί η μετοχή της Safeway, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v