Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν άντεξε η θετική αντίδραση στην Wall Street

Τα αποτελέσματα της Alcoa και η επικείμενη ανάδειξη της J. Yellen στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας, στήριξαν την Wall Street σε θετικό άνοιγμα, αλλά το πολιτικό δράμα του προϋπολογισμού επανέφερε γρήγορα τις πιέσεις. Βουτιά πετρελαίου στα $101.

Η ανακοίνωση ότι η «περιστέρα» Janet Yellen θα αναλάβει την διοίκηση της Federal Reserve και η ευοίωνη έναρξη του Q3 με τα αποτελέσματα της Alcoa εκτόνωσαν κάπως την νευρικότητα που έχει κυριεύσει τις τελευταίες εβδομάδες την Wall Street εξαιτίας των αδιεξόδων στην ψήφιση του αμερικανικού προϋπολογισμού.

Ετσι, οι συναλλαγές ξεκίνησαν με ήπια θετική αντίδραση για τους βασικούς χρηματιστηριακους δείκτες, η οποία όμως κράτησε λίγο και τα πρόσημα έγιναν δύο περίπου ώρες μετά το άνοιγμα σταθεροποιητικά. 

Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 14.766 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,15% στις 1.652 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,75% χαμηλότερα στις 14.765 μονάδες.

Στην αγορά εξακολουθούν να μην ανακοινώνονται στατιστικά μεγέθη εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας κυβερνητικών υπηρεσιών επί 9η ημέρα σήμερα.

Έτσι, από το μακροοικονομικό μέτωπο το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται σήμερα στην κοινοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης Σεπτεμβρίου της κεντρικής τράπεζας.

Από το πεδίο της Fed επίσης, θετικός είναι ο αντίκτυπος της δήλωσης από τον Λευκό Οίκο ότι ο Πρόεδρος Barack Obama θα ανακοινώσει ότι την ηγεσία της κεντρικής τράπεζας μετά την αποχώρηση του B. Bernanke, θα αναλάβει η Janet Yellen, η οποία θεωρείται πως θα τηρήσει διευκολυντική πιστωτική πολιτική και άρα θα αποφύγει την έναρξη ανάκλησης της παροχής ρευστότητας μέχρι το τέλος του έτους.

Πάντως στο επίκεντρο παραμένει η έλλειψη προόδου στις πολιτικές συνομιλίες για έγκριση του προϋπολογισμού και αύξηση του ορίου του χρέους, η οποία πίεσε χθες τον S&P 500 σε πτώση 1,2% στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Alcoa έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για τις ανακοινώσεις επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, με μεγέθη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Η μετοχή της ενισχύεται 2% περίπου.

Αντιθέτως η Yum Brands υποχωρεί αισθητά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Costco Wholesale και η Family Dollar Stores περιλαμβάνονται στις εταιρίες που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα Q3.

Οι πιέσεις συνεχίζονται στις αγορές εμπορευμάτων, με τον χρυσό να χάνει 17 δολάρια στα 1.308 δολ. ανά ουγκιά.

Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου διολισθαίνει κάθετα, κάτω από τα 102 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη, μετά την αναπάντεχα μεγάλη αύξηση στα αποθέματα αργού πετρελαίου στην αμερικανική αγορά. Τα αποθέματα ήταν τριπλάσια από τα αναμενόμενα καθώς αυξήθηκαν κατά 6,8 εκατ. βαρέλια. Το συμβόλαιο του πετρελαίου διολισθαίνει σχεδόν 2% στα 101,61 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v