Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη ανοδική συνεδρίαση για τους Dow και S&P

Κέρδη στη Wall Street σε μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων. Αισιοδοξούν οι επενδυτές ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ. "Άλμα" 7,5% για Netflix. Πιέσεις στο δολάριο. Άνοδος για τις τιμές πετρελαίου και χρυσού.

Άνοδος στη Wall παρόλο που πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την αύξηση του ορίου χρέους και τον τερματισμό του κυβερνητικού «λουκέτου».

Στην έναρξη της συνεδρίασης η Wall Street κινήθηκε πτωτικά εκφράζοντας την απογοήτευση των επενδυτών που οι δύο αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις στις ΗΠΑ (Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι) δεν κατάφεραν το Σαββατοκύριακο να έρθουν σε συμφωνία προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην εγχώρια οικονομία.

Σημειώνεται ότι πολλές δημόσιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ παρέμειναν και σήμερα κλειστές για 14η μέρα.

Ωστόσο κατά το μέσο της συνεδρίασης η Wall Street γύρισε σε θετικό έδαφος καθώς ανακοινώθηκε νέα συνάντηση του προέδρου Obama με τους ηγέτες της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τον προϋπολογισμό πριν την κρίσιμη ημερομηνία της 17ης Οκτωβρίου.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Netflix ενισχύθηκε 7,5% μετά από πληροφορίες που διέρρευσαν στην αγορά ότι η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται σε συζητήσεις με τις Comcast Corp. και Time Warner για πιθανή στρατηγική συνεργασία.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Expedia υποχώρησε 6,2% μετά την υποβάθμιση της μετοχής σε «Hold" από τη Deutsche Bank.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,42% στις 15.301,26 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,41% στις 1.710,14 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,62% στις 3.815,28 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,12 δολ. με άνοδο 6,2% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 0,3% στα 27,74 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του γεν για πρώτη φορά τις τελευταίες πέντε μέρες, σημειώνοντας πτώση 0,4%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 98,18 γεν. Επιπλέον, το δολάριο υποχώρησε και έναντι του ευρώ, στο 1,3566 δολ.

Η αμερικανική αγορά ομολόγων παραμένει κλειστή σήμερα λόγω μερικής αργίας σε υπηρεσίες και τράπεζες για τον εορτασμό της Ημέρας του Κολόμβου.

Στην αγορά των εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,4% στα 102,40 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,8% στα 1.278δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v