Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% για τον Dow Jones

Άνοδος στη Wall Street με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στις συνομιλίες για το «ταβάνι» χρέους. Εβδομαδιαία άνοδος 0,8% για S&P και πτώση 0,4% για Nasdaq. "Βουτιά" 2,2% για χρυσό. Απώλειες και για πετρέλαιο.

Κέρδη στη Wall καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι σύντομα θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό.

Ειδικότερα οι Ρεπουμπλικανοί κατέθεσαν σήμερα πρόταση για αύξηση του ορίου χρέους και λήξη της μερικής παράλυσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με αντάλλαγμα τις περικοπές στα προγράμματα κοινωνικής ωφέλειας.

Σε συνάντηση που ακολούθησε μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Obama μπορεί να μην υπήρξε συμφωνία ωστόσο το ραντεβού χαρακτηρίστηκε «παραγωγικό» και από τις δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Obama έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι δε θα αποδεχτεί όρους –εκβιασμούς από τους Ρεπουμπλικάνους- για να ξαναλειτουργήσει η κυβέρνηση η οποία έχει κατεβάσει ρολά συνολικά 11 μέρες.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, η καταναλωτική εμπιστοσύνη κινήθηκε σε χαμηλό 9 μηνών στις ΗΠΑ καθώς ο δείκτης υποχώρησε στις 75,2 μονάδες έναντι 77,5 τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 75,3 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της JP Morgan ενισχυόταν οριακά, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, παρόλο που ο όμιλος ανακοίνωσε ζημιές στο τρίμηνο μετά από νομικές δαπάνες 7,2 δισ. δολάρια.

Επιπλέον ο τίτλος της Johnson & Johnson ενισχύθηκε μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης του τίτλου σε «Neutral» από τη JP Morgan.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Wells Fargo κινήθηκε πτωτικά καθώς μπορεί να αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη στο γ' τρίμηνο ωστόσο τα μειώθηκαν τα έσοδα.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,73% στις 15.237,17 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,63% στις 1.703,20 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,83% στις 3.791,87 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,80 δολ. με πτώση 3,6% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 1,3% στα 27,53 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε για τέταρτη διαδοχική ημέρα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος σημειώνοντας άνοδο 0,2%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 98,33 γεν. Παράλληλα, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, στο 1,3552 δολ.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,65%, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο μόλις μίας μονάδας.

Στην αγορά των εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,9% στα 102,05 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού «βούλιαξε» 2,2% στα 1.268,20 δολ./oz., καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 3,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v