Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταλαντεύεται η Wall με το βλέμμα στην Ουάσιγκτον

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων επικρατούν στην Wall, που παρακολουθεί τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις στις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα Citi, Coca-Cola. J&J, αλλά και η Apple. Υποχωρεί $10 ο χρυσός.

Με "τεντωμένα νεύρα" παρακολουθούν οι επενδυτές της Wall street, τις κρίσιμες εξελίξεις για την προσπάθεια εύρεσης πολιτικής λύσης στον προϋπολογισμό και «ξεκλείδωμα» του αμερικανικού δημοσίου. 

Η αισιοδοξία που εξέφρασαν ηγετικά στελέχη της αμερικανικής Γερουσίας για επίτευξη συμφωνίας με στόχο την επαναλειτουργία της αμερικανικής κυβέρνησης και την αύξηση στο όριο του χρέους, έχει δημιουργήσει θετική ψυχολογία στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά οι βασικοί δείκτες ταλαντεύονται αναλόγως των ειδήσεων που κοινοποιούνται σχετικά με το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων επιχειρηματικών κολοσσών των ΗΠΑ, όπως η Citigroup Inc., η Coca-Cola Co. και η Johnson & Johnson, καθώς και τα –δυσεύρετα- στατιστικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,35% στις 15.250 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,36% στις 1.704 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,14% χαμηλότερα στις 3.810 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες με άνοδο, αποκομίζοντας κέρδη επί 4η συνεδρίαση, καθώς διαφάνηκαν κινήσεις για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στον αμερικανικό προϋπολογισμό.

Η άνοδος μεταδόθηκε και σήμερα -15η ημέρα του αμερικανικού «λουκέτου»- στις ασιατικές και ευρωπαϊκές συναλλαγές, ενώ η τιμή του χρυσού διολισθαίνει στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, καθώς οι ελπίδες προόδου στην Ουάσιγκτον αφαιρούν από το πολύτιμο μέταλλο τα πλεονεκτήματα του επενδυτικού καταφυγίου.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης μεταποίησης Empire επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο στην αμερικανική οικονομία, καθώς υποχώρησε στο 1,5.

Η εν λόγω στατιστική ανακοίνωση είναι από τις λίγες που κοινοποιούνται το τελευταίο διάστημα, καθώς το «λουκέτο» σε ορισμένες υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει πολλά κενά στις κοινοποιήσεις.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο σήμερα στις ΗΠΑ, η Citigroup αντιδρά με απώλειες στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Η Johnson & Johnson ενισχύεται ελαφρώς ενώ η Coca-Cola υποχωρεί μετά το Q3.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, θα κοινοποιήσει τα μεγέθη γ΄ τριμήνου η Yahoo.

Η μετοχή της Apple αντιδρά με κέρδη στην πρόσληψη της Angela Ahrendts της Burberry, στην θέση της επικεφαλής λιανικών πωλήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v