Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στη Wall λόγω Citi και λιανεμπορίου

Σε αντίθεση με την JP Morgan, τα αποτελέσματα της Citi (+4%) έχουν καλή υποδοχή και βοηθούν στην ανάκαμψη της Wall. Πολύ καλές ειδήσεις από το λιανεμπόριο. Ανακτά τις 4.000 μονάδες ο Nasdaq, θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές.

Τα καλά αποτελέσματα της Citigroup και τα πολύ καλά μεγέθη πωλήσεων του αμερικανικού λιανεμπορίου στηρίζουν σε ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες στο χρηματιστήριο της Wall Street, μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 16.114 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,62% στις 1.827 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,13% υψηλότερα στις 4.045 μονάδες.

Ο τραπεζικός κολοσσός Citigroup ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και η μετοχή εκτινάσσεται 4% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Αντιθέτως την Παρασκευή, τα αποτελέσματα της JPMorgan δεν είχαν ανταποκριθεί στις προσδοκίες και ο S&P 500 διολίσθησε 1% εξαιτίας των τραπεζικών αποτελεσμάτων.

Επίσης σε εκείνη τη συνεδρίαση είχε επαναληφθεί το τεχνολογικό ξεπούλημα που χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα και ώθησε τον δείκτη Nasdaq κάτω από τις 4.000 μονάδες.

Σήμερα δημιουργεί θετικό αντίκτυπο και η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας, καθώς τα μεγέθη έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,1% τον Μάρτιο με τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Τα μεγέθη έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσπάθεια των οικονομολόγων και επενδυτών να ανιχνεύσουν την κατάσταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τους ρυθμούς ανάκαμψής της από τη βαρυχειμωνιά που έπληξε την ήπειρο.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησε νευρικότητα εξαιτίας της αναζωπύρωσης της έντασης στο ουκρανικό μέτωπο, αν και οι απώλειες περιορίστηκαν με την ανακοίνωση των αμερικανικών μεγεθών και τη θετική επίδρασή τους στις συναλλαγές.

Η μετοχή της Glencore ενισχύεται πάντως 1% μετά την πώληση περιουβιανού ορυχείου χαλκού.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο χρυσός συνεχίζει υψηλότερα, με κέρδη 9 δολ. στα 1.328 δολ. ανά ουγκιά. 

Το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 0,16% στα 103,92 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v