Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικρατούν οι πωλητές στην Wall Street

Τα αρνητικά πρόσημα κυριαρχούν στην Wall, που αφομοιώνει την πληθώρα στατιστικών και εταιρικών ειδήσεων. Επανέρχεται η τεχνολογική διολίσθηση, ενόψει αποτελεσμάτων Q1. Εντονη διόρθωση χρυσού (-2%) από τα υψηλά 3μήνου.

Η συνέχιση της χθεσινής θετικής αντίδρασης του αμερικανικού χρηματιστηρίου αποδείχθηκε βραχύβια και μετά το ανοδικό άνοιγμα, οι βασικοί δείκτες "γυρίζουν" αρνητικά.

Ανακοινώνεται πληθώρα μεγεθών από το στατιστικό και το επιχειρηματικό μέτωπο, ενώ αναμένονται και οι ομιλίες αρκετών στελεχών της Federal Reserve.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν διατηρώντας την ανοδική τάση της προηγούμενης συνεδρίασης, αλλά εν συνεχεία επιβάρυναν το κλίμα οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η επιστροφή των έντονων τάσεων διόρθωσης σε τεχνολογικές μετοχές, ενόψει ανακοινώσεων αποτελεσμάτων από κολοσσούς του κλάδου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,42% στις 16.107 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,42% στις 1.823 μονάδες , ενώ ο Nasdaq κινειται 1,29% χαμηλότερα στις 3.971 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε με σημαντικά κέρδη στην χθεσινή συνεδρίαση, μετά από τριήμερη διόρθωση, αντιδρώντας στις καλές ειδήσεις από τα αποτελέσματα της Citigroup και την μεγάλη αύξηση στις λιανικές πωλήσεις.

Σήμερα από το στατιστικό πεδίο ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο αυξήθηκε 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στην αμερικανική οικονομία. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε 1,5% στο 12μηνο.

Επίσης ο δείκτης μεταποίησης Empire διολίσθησε στο 1,3 τον Απρίλιο από 5,6 τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed Νέας Υόρκης. Κάθε μέγεθος άνω του μηδενός υποδεικνύει ανάπτυξη του κλάδου.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, η Coca-Cola Co. αντιδρά με άνοδο 1,3% στο Q1 της, ενώ η Johnson & Johnson ενισχύεται επίσης άνω του 1%. Η μετοχή της Charles Schwab ενισχύεται 3,6%.

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι αναλυτές και την ομιλία της προέδρου της κεντρικής τράπεζας Janet Yellen σε τραπεζικό συνέδριο. Ξεχωριστές ομιλίες θα παραθέσουν επίσης τα στελέχη της Fed, Eric Rosengren, Charles Plosser Dennis Lockhart και Narayana Kocherlakota.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ανακοινώσουν αποτελέσματα οι τεχνολογικοί κολοσσοί Intel Corp. και Yahoo Inc.

Κατά τα λοιπά, ο τίτλος της Motorola Solutions Inc. υποχωρεί 2,4% μετά την συμφωνία πώλησης επιχειρήσεων στην Zebra Technologies Corp. η μετοχή της οποίας εκτινάσσεται 6%.

Στις υπόλοιπες αγορές, μικτά πρόσημα επικράτησαν στην Ασία, με πτώση σε Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη, ενώ στις ευρωαγορές η ουκρανική κρίση εξακολουθεί να προκαλεί νευρικότητα.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν ελαφρώς 0,2% στα 103,84 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού βουλιάζει 1,77% στα 1.304 δολάρια. Η πτώση του δολαρίου και η ρευστοποίηση κερδών μετά την αναρρίχηση του πολυτίμου μετάλλου σε υψηλό 3 εβδομάδων στην προηγούμενη συνεδρίαση, ευθύνονται κατά τους αναλυτές για την πτώση. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v