Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθηλωμένη η Wall Street ενόψει της Fed

Καθηλωμένοι αναμένουν οι επενδυτές τη συνεδρίαση της Fed. Αρνητική ψυχολογία για την επικείμενη λήξη του QE. Βαρίδι η πτώση 7% του Facebook στον Nasdaq. Κυριαρχούν τα θετικά πρόσημα στις διεθνείς αγορές. Άνοδος πετρελαίου 1%.

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν όψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία θα σηματοδοτήσει τη λήξη του προγράμματος παροχής ρευστότητας.

Η ψυχολογική επίδραση της αναμενόμενης απόφασης της επιτροπής καθορισμού επιτοκίων Federal Open Market Committee να αναγγείλει τη λήξη του προγράμματος Quantitative Easing ή QE, καθώς και η έντονη πτώση στη μετοχή του Facebook πιέζουν τους δείκτες κυρίως στα αρνητικά πρόσημα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,12% στις 178.026 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 1.985 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,23% στις 4.553 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν με σημαντικά κέρδη στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς οι αναλυτές περιμένουν ότι η Fed θα υποδείξει ότι, παρά τη λήξη του QE, δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος του Facebook βουλιάζει 7% καθώς το κοινωνικό δίκτυιο ανακοίνωσε κατακόρυφη αύξηση κερδών αλλά και προειδοποίησε για μεγάλη αύξηση των δαπανών το 2015.

Με βουτιά 10% αντέδρασε και η μετοχή του Twitter χθες στα αποτελέσματα τριμήνου, που έδειξαν επιβράδυνση στην αύξηση των νέων χρηστών.

Κατά τα λοιπά, αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα οι Hershey (-3%), WellPoint, Goodyear Tire & Rubber, Ralph Lauren, U.S. Steel (+10%) και άλλοι κολοσσοί του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια και στις ευρωαγορές.

Το συμβόλαιο του χρυσού χάνει 4 δολάρια στα 1.225 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,01% στα 82,26 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v