Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απέτυχε η θετική αντίδραση της Wall Street

Η αρχική θετική αντίδραση της Wall Street απέτυχε και τα αρνητικά πρόσημα επέστρεψαν και κυριαρχούν. Κάτω από τις 2.000 ο S&P. Συνεχίζεται η διολίσθηση του πετρελαίου (-2%). Έσβησαν όλα τα κέρδη της χρονιάς στις ευρωαγορές.

Παρακολουθώντας την τιμή του πετρελαίου, το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε με άνοδο καθώς ανέκαμπταν οι τιμές του πετρελαίου, αλλά "γύρισε" πτωτικά καθώς ο μαύρος χρυσός ανέκτησε αρνητική πορεία.

Κι αυτό, μολονότι πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η μεγάλη «διόρθωση» των μετοχών την περασμένη εβδομάδα έχει σε μεγάλο βαθμό εκτονωθεί. 

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street άνοιξαν με άνοδο έως 0,6% αλλά αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,57% στις 17.181 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,57% στις 1.991 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,83% χαμηλότερα στις 4.615 μονάδες.

Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου πίεσε την περασμένη εβδομάδα τον Dow στις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες του 2014 (3,8%).

Η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε σήμερα,  το πρωί εν μέρει και λόγω της ανακοίνωσης διακοπής λειτουργίας δύο σταθμών φόρτωσης στην Λιβύη, αλλά οι διακυμάνσεις παρέμειναν νευρικές. Αυτή την ώρα οι πιέσεις επανέρχονται και το συμβόλαιο του WTI στην Νέα Υόρκη διολισθαίνει 2,2% στα $56,55 ανά βαρέλι.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται σημαντικές στατιστικές ανακοινώσεις, ενώ το επίκεντρο στρέφεται στην τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve και την ομιλία της προέδρου Janet Yellen, από την οποία οι αναλυτές περιμένουν ενδείξεις για την διαχείριση της έναρξης αύξησης των επιτοκίων.

Σήμερα, από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1,3% τον Νοέμβριο με την μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάιο 2010. 

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της PetSmart εκτινάσσεται 4% μετά από την εξαγορά της έναντι 8,2 δισ. δολ. από την BC Partners.

Η καναδέζικη Talisman Energy κερδίζει 4% μετά την φήμη ότι ενδιαφέρεται για την εξαγορά της η ισπανική Repsol.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο η VeriFone Systems και η Honeywell International.

«Πράσινα» ήταν τα περισσότερα ταμπλώ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί, αλλά το απόγευμα "επισκέπτονται" οι πιέσεις και τις ευρωαγορές. Ο δείκτης Stoxx 600 βουλιάζει 2% σβήνοντας όλα τα κέρδη της φετινής χρονιάς. 

Στην Ασία επικράτησαν κυρίως αρνητικά κλεισίματα.

Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 0,6% στα 1.251 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v