Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικτά πρόσημα στην Wall Street

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι δείκτες στην Wall, με τον Nasdaq να υποχωρεί πιο βαθιά στο κόκκινο. Ανοδικό γύρισμα για αργό πετρέλαιο και χρυσό. Άλμα στο 2,49% για την απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου. Στο 1,15 διολισθαίνει το ευρώ. Ράλι 4% για την Nike.

Ο Nasdaq κινείται σε αρνητικό έδαφος για τρίτη διαδοχική ημέρα και οδεύει στην μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων δύο εβδομάδων, εν μέσω ενός «sell off» στις εταιρείες ημιαγωγών.

Οι εταιρείες ημιαγωγών στον S&P 500 καταγράφουν την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών μηνών, με την Micron Technology να βουτάει 19% μετά την ανακοίνωση πωλήσεων που ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις. Η Intel διολισθαίνει 3,8% και η San Disk υποχωρεί 2,6%.

Ο Νasdaq σημειώνει πτώση 1% ή 50 μονάδες στις 5.065 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 2.097 μονάδες. Ο Dow Jones αυξάνεται 0,2% στις 17.916,55 μονάδων, με την Nike να προσθέτει 15 μονάδες από τα κέρδη του δείκτη καθώς πραγματοποιεί άλμα 4%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,15.

Στα εμπορεύματα, σε ανοδικό έδαφος γυρίζουν το αργό πετρέλαιο και ο χρυσός. Συγκεκριμένα, η αμερικάνικη ποικιλία του αργού ενισχύεται 0,40% στα 59,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,10% στα 1.173 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο 2,49% εκτινάσσεται η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή. Τα αμερικάνικα ομόλογα δέχονται πιέσεις καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων από την Fed.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v