Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα για την Wall τον Αύγουστο

Μεικτά πρόσημα στους δείκτης της Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών στα οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά αποτελέσματα. Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών το αργό πετρέλαιο. Κάτω από τα $1.090 ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο. Ράλι για τα treasuries.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά την Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,10% στις 17.665 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,15% υψηλότερα στις 5.135 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,09% στις 2.103 μονάδες.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησε η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Ο δείκτης ISM μεταποίησης υποχώρησε στις 52,7 μονάδες από 53,5 μονάδες τον Ιούνιο.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο 1,097 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 2% στα 46,30 δολάρια το βαρέλι. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε στα 45,96 δολάρια, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων τεσσάρων ημών.

Λίγο υψηλότερα από το χαμηλό πεντέμισι ετών σταθεροποιείται ο χρυσός. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχωρεί 0,6% στα 1.089 δολάρια ανά ουγκιά.

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικάνικα ομόλογα. Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει πτώση 4 μονάδων βάσης στο 2,17%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v