Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tριψήφια πτώση για τον Dow Jones

Στο κόκκινο οι αμερικάνικες μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου. Έντονες πιέσεις στον ενεργειακό τομέα, εν μέσω βουτιάς 3,8% που πραγματοποιεί το αργό. Κάτω από τα $1.090 ο χρυσός. Ράλι για τα treasuries. Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή του Twitter. Πτώση 2% για Apple.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά την Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου, μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία και την βουτιά στο αργό πετρέλαιο και τις μετοχές στην ενέργεια

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,95% στις 17.521 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,66% χαμηλότερα στις 5.135 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,0,63% στις 2.090 μονάδες.

Οι απώλειες διευρύνθηκαν μετά την δημοσίευση των στοιχείων για την μεταποίηση. Ο δείκτης ISM μεταποίησης υποχώρησε στις 52,7 μονάδες τον Ιούλιο από 53,5 μονάδες τον Ιούνιο, χαμηλό τριών μηνών.

Ο τομέας της ενέργειας εμφανίζει την μεγαλύτερη πτώση, 0,8%, ενώ οι τραπεζικές μετοχές φλερτάρουν με ένα θετικό κλείσιμο.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο 1,097 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει βουτιά 3,8% στα 45,31 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων τεσσάρων ημών.

Λίγο υψηλότερα από το χαμηλό πεντέμισι ετών σταθεροποιείται ο χρυσός. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχωρεί 0,6% στα 1.089 δολάρια ανά ουγκιά.

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικάνικα ομόλογα. Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει πτώση 4 μονάδων βάσης στο 2,17%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή του Twitter βουτάει 6%, στο χαμηλότερο επίπεδο από την IPO του 2013.

Xαμηλότερα 2% κινείται η μετοχή της Apple. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v