Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γλίστρησε» στο πετρέλαιο η Wall Street

Μικρές απώλειες κατέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου. Το αρνητικό κλίμα τροφοδότησαν τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και η ισχυρή πτώση του πετρελαίου που υποχώρησε κατά 4,1%. Πιέσεις και για το χρυσό, σταθεροποιητικά το ευρώ.

Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις ισχυρές απώλειες του πετρελαίου αλλά και στα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 17.598 μονάδες με πτώση 0,52%, ενώ ο Nasdaq έγραψε απώλειες 0,26%, στις 5.115 μονάδες. Στις 2.098 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο S&P με απώλειες 0,28%.

Ο Αύγουστος ιστορικά είναι ένας από τους χειρότερους μήνες και ορισμένοι δείκτες υποδηλώνουν ότι θα υπάρξει μεταβλητότητα, τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Ο ενεργειακός κλάδος αποτέλεσε το βαρίδι για την αγορά καθώς υποχώρησε κατά περίπου 1%, ενώ αντίθετα ο τραπεζικός κλάδος κινήθηκε σταθεροποιητικά εν αναμονή των αυξήσεων επιτοκίου το Σεπτέβρη.

Από τις μετοχές του Dow 30 απώλειες κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Chevron, Exxon Mobil, IBM, United Health, United Tech αλλά και της Apple. Αντίθετα με θετικό πρόσημο έκλεισαν Visa, Verizon, Disney, Coca Cola.

Απώλειες της τάξης του 9% σημείωσε η Tyson Foods καθώς τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της εταιρίας δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Κινητικότητα και για τη μετοχή της Yahoo που ανακοίνωσε ότι αγόρασε ένα site ένδυσης, χωρίς να αποκαλύψει το ποσό της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία ο δείκτης ISM μεταποίησης υποχώρησε στις 52,7 μονάδες τον Ιούλιο από 53,5 μονάδες τον Ιούνιο, ήτοι σε χαμηλό τριών μηνών.

Εν τω μεταξύ η τιμή του αργού πετρελαίου κατέγραψε νέα πτώση κατά 4,1% κλείνοντας στα 45,1 δολάρια ανά βαρέλι. Το Brent υποχώρησε 5,2%, στα 49,5 δολάρια.

Πτωτικές τάσεις και για τον χρυσό με την τιμή του να υποχωρεί 0,83%, στα 1.086 δολάρια ανά ουγκιά.

Σταθεροποιητικά το ευρώ με την σχέση ανταλλαγής με το δολάριο.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε πτώση 6%, στα 0,85 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v