Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στην Wall Street

Με βήμα σημειωτόν οι δείκτες στην Wall μετά την χθεσινή πτώση. Ανακάμπτει το αργό πετρέλαιο, δίνοντας στήριξη στις ενεργειακές μετοχές. Πτώση 3% για την Apple. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, εν μέσω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ συνεχίζεται η διόρθωση στην Apple.

Η Apple πραγματοποιεί βουτιά 2,9% σε χαμηλό έξι μηνών. Την Δευτέρα η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού έκλεισε 10,9% χαμηλότερα από το κλείσιμο ρεκόρ των 133 δολαρίων της 23ης Φεβρουαρίου, μπαίνοντας και επίσημα σε περιοχή τεχνικής διόρθρωσης. 

Ο Dow Jones  διολισθαίνει 0,19% στις 17.565 μονάδες, ο Νasdaq υποχωρεί 0,01% στις 5.114 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 2.096 μονάδες.

Ο ενεργειακός τομέας σημειώνει κέρδη 0,5%, μετά από βουτιά 2% την Δευτέρα.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 2% τον Ιούλιο, η καλύτερη επίδοση από τον Φεβρουάριο, καθώς τα κέρδη από την Amazon και την Google αντιστάθμισαν τις απώλειες από τις μετοχές ενέργειας.

Ο δείκτης έκλεισε την Δευτέρα 1,5% χαμηλότερο από το υψηλό του Μαίου.

Περίπου 31 εταιρείες του δείκτη θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το τέλος της συνεδρίασης.

«Οι επενδυτές προσπαθούν να διαβάσουν τα εταιρικά αποτελέσματα και περιμένουν να δουν αν τα στοιχεία για την οικονομία θα βοηθήσουν την Fed να αποφασίσει πότε θα κάνει την πρώτη της κίνηση» δήλωσε αναλυτής της Deutsche Postbank στο Bloomberg.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,33% στα 45,77 δολάρια το βαρέλι, καλύπτοντας ένα μέρος των χθεσινών απωλειών.

Ο χρυσός κινείται 0,15% υψηλότερα, στα 1.091 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή του Twitter κινείται σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Άλμα 13% πραγματοποιεί η μετοχή της Baxalta. Η Shire κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της φαρμακευτικής έναντι 30 δισ. δολαρίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v