Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό σερί 4 συνεδριάσεων για τον Dow Jones

Ήπιες απώλειες σημείωσε η αμερικανική αγορά μετά τις δηλώσεις μέλους της Fed που τάχθηκε υπέρ μιας αύξησης επιτοκίων το Σεπτέμβριο. Νέα πτώση για την Apple που βρέθηκε στο κόκκινο για 10η φορά στις 11 τελευταίες συνεδριάσεις. Κέρδη για το πετρέλαιο.

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν στη Wall Street μετά και το σινιάλο που έδωσε – σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς- μέλος της Fed ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο.

Ο Dennis Lockhart, σε συνέντευξη που έδωσε στην WSJ τάχθηκε υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων το Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος πως θα πρέπει να υπάρξει κάποια ένδειξη σοβαρής αδυναμίας στα οικονομικά στοιχεία για να κρίνει σκόπιμη μια αναβολή της αύξησης για αργότερα μέσα στο 2015.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία οι παραγγελίες για αγαθά που παράγουν εργοστάσια στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,8% τον Ιούνιο.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες θα αυξηθούν κατά 2%.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά ενισχύθηκαν κατά 3,4%.

Στους σημερινούς χαμένους η μετοχή της Apple που σημείωσε πτώση άνω του 3% και κατέγραψε απώλειες για 10η φορά στις 11 τελευταίες συνεδριάσεις.

Στο κόκκινο βρέθηκαν επίσης American Express, IBM, Μerck, Visa, Verizon,

Aπό τον Dow 30 ανοδικά έκλεισαν Microsoft, Coca Cola, Home Depot, 3M. Oριακά κέρδη και για τη μετοχή του Twitter που άνοιξε στο ιστορικό χαμηλό.

Το αργό έκλεισε στα 45,8 δολάρια ανά βαρέλι με την τιμή του να κερδίζει 1,44%. Αντίθετα ο χρυσός υποχώρησε 0,13%, στα 1.088 δολάρια ανά ουγκιά.

Πτωτικά το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους στα επίπεδα του 1,09.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 17.551 μονάδες με πτώση 0,27%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,18%, στις 5.106 μονάδες. Απώλειες 0,24% για τον S&P 500, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.093 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο Dow Jones υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Λίγο πριν το κλείσιμο το ADR της Εθνικής κατέγραφε απώλειες άνω του 3%, στα 0,82 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v