Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζει τα κέρδη η Wall Stret

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στην Wall για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις. Η Disney πιέσει τον Dow. Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Υποχωρεί κάτω από τα $45 το αργό. Οριακή πτώση για τον χρυσό. Άνοδος 1,7% για την Microsoft.

Yψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά μετά τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και την δήλωση αξιωματούχου της Fed ότι δεν έχει αποφασιστεί αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. 

Ο Dow Jones κινείται 0,16% χαμηλότερα στις 17.527 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,62% στις 5.137 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,22% στις 2.098 μονάδες. 

Aπό το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης υπηρεσιών ISM αυξήθηκε κατά 4,3 μονάδες στις 60,3 μονάδες. Πρόκειται για την καλύτερη μέτρηση από τον Αύγουστο του 2005

Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 185.000 τον Ιούλιο. Τον Ιούνιο η αμερικανική οικονομία είχε δημιουργήσει 229.000 θέσεις εργασίας.

Το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ αυξήθηκε 7,1% στα 43,8 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, αντανακλώντας την αύξηση των εισαγωγών σε αυτοκίνητα και φάρμακα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε επίπεδα-ρεκόρ ανήλθε το έλλειμμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διαγράφει τις απώλειες έναντι του ευρώ και του γεν.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,44% στα 45,05 δολάρια, αφότου άγγιξε προηγουμένως τα 44,8 δολάρια.

Οριακή πτώση καταγράφει ο χρυσός, στα 1.089 δολάρια ανά ουγκιά

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Microsoft καταγράφει άνοδο 1,7%. 

Boυτιά 8% πραγματοποιεί η μετοχή της Disney, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Άλμα 11% για την μετοχή της First Solar. 

Aπώλειες 22% σημειώνει η μετοχή της Etsy, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο της IPO του Απριλίου. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v