Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Διχάστηκαν» οι επενδυτές στη Wall Street

Kέρδη σημείωσαν Nasdaq και S&P, ενώ οριακές απώλειες κατέγραψε ο Dow Jones. Στο προσκήνιο βρέθηκαν μακροοικονομικά στοιχεία και οι δηλώσεις μέλους της Fed. Τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες στην ιστορία της κατέγραψε η Walt Disney. Πτωτικά πετρέλαιο, χρυσός.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στην αμερικανική αγορά με τα μακροοικονομικά στοιχεία και τις δηλώσεις μέλους της Fed να διαμορφώνουν την τάση.

Ο Dow Jones oλοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 17.540 μονάδες με οριακές απώλειες 0,06%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 5.140 μονάδες με κέρδη 0,67%. Άνοδος 0,32% για τον S&P 500, που έκλεισε στις 2.100 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά δεδομένα ο δείκτης υπηρεσιών ISM ενισχύθηκε κατά 4,3 μονάδες στις 60,3 μονάδες. Πρόκειται για την καλύτερη μέτρηση από τον Αύγουστο του 2005

Παράλληλα τον Ιούλιο οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 185.000, ενώ τον Ιούνιο η αμερικανική οικονομία είχε δημιουργήσει 229.000 θέσεις εργασίας.

Το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ αυξήθηκε 7,1% στα 43,8 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, αντανακλώντας την αύξηση των εισαγωγών σε αυτοκίνητα και φάρμακα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε επίπεδα-ρεκόρ ανήλθε το έλλειμμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναλυτής της αγοράς σχολίαζε πως οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί καθώς αναμένουν την Παρασκευή, που θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ανεργία.

Στο επικέντρο βρέθηκαν και οι νέες δηλώσεις μέλους της Fed. Ο Jerome Powell δήλωσε... αναποφάσιστος για το αν θα στηρίξει μια αύξηση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο. Τα σχόλια του κ. Powell έρχονται στον απόηχο των δηλώσεων δυο μελών της Fed οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων.

Από το δείκτη Dow 30 απώλειες σημείωσαν οι Chevron, Visa, Verizon, ενώ αντίθετα κέρδη κατέγραψαν οι Nike, Boeing, Wal-Mart.

Την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση (9,21%) στην ιστορία της σημείωσε σήμερα η μετοχή της Walt Disney της οποίας τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου δεν ικανοποίησαν την αγορά. Η μετο

Μικρή άνοδο σημείωσε η Apple και απώλειες η μετοχή του Twitter.

Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,3%, στα 45,1 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός έκλεισε στα 1.084 δολάρια με πτώση 0,61%.

Λίγο πριν το κλείσιμο το ADR της Εθνικής κέρδιζε 9% στα 0,80 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v