Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, οδεύουν για εβδομαδιαίες απώλειες 1%. Διολισθαίνει το δολάριο. Ανακάμπτει πάνω από τα 47 δολάρια το αργό. Οριακή πτώση για τον χρυσό. Στο 1,58% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Χαμηλότερα 1,5% η μετοχή της Apple. Βουτιά 3% για την Alphabet.

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στο επερχόμενο δημοψήφισμα στη Βρετανία.

Οι δείκτες οδεύουν για εβδομαδιαία πτώση κοντά στο 1%. 

O Dow Jones κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 17.640 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,9% στις 4.800 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,5% στις 2.067 μονάδες.

Aπό το μέτωπο των μάκρο, οι ενάρξεις κατοικιών κατέγραψαν πτώση 0,3% τον Mάιο, στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό του 1,17 εκατομμυρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσουν στο 1,15 εκατομμύριο.

Εν τω μεταξύ, οι άδειες για την κατασκευή κατοικιών ενισχύθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 0,7%, στο ετήσιο μέγεθος του 1,14 εκατομμυρίου.

O αξιωματούχος της Fed, James Bullard, υποστήριξε πως η κεντρική τράπεζα ίσως να μην χρειάζεται να αυξήσει το επιτόκιο πάνω από μια φορά ως το 2018.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 2% στα 47,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,39% στα 1.293 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η βρετανική λίρα ανακάμπτει από το χαμηλό δύο μηνών καθώς οι bookmakers μείωσαν τις πιθανότητες για νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα μετά τον τραγικό θάνατο της Τζο Κοξ. 

Στα ομόλογα, άνοδο μίας μονάδας βάσης σημειώνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, στο 1,58%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, πτώση 1,5% σημειώνει η μετοχή της Apple, μετά από δημοσιεύματα ότι οι αρχές του Πεκίνου θα απαγορεύσουν την πώληση του iPhone 6.

Βουτιά 3% πραγματοποιεί η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google.

Απώλειες 2% καταγράφει η μετοχή της Coca-Cola, μετά την απόφαση της πολιτείας της Φιλαδέλφεια να εφερμόσει φόρο στην ζάχαρη.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v