Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kέρδη στη Wall Street με το βλέμμα σε Brexit και Yellen

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Πτώση 2% για το αργό. Απώλειες και για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 1,67% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το βρετανικό δημοψήφισμα περιορίζουν τις ανησυχίες για ενδεχόμενο Brexit και ενώ το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην κατάθεση της Janet Yellen. 

Η Fed διατηρεί προσεκτική προσέγγιση στην αύξηση των επιτοκίων επανέλαβε ενώπιον της Γερουσίας η Janet Yellen, ενώ προειδοποίησε ότι μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έφερνε περίοδο αστάθειας που θα επηρέζε την αμερικάνικη οικονομία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 17.826 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,22% στις 4.847 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,11% υψηλότερα στις 2.085 μονάδες.

Οι παγκόσμιες αγορές μετοχών ανακάμπτουν από τη βουτιά σε χαμηλά ενός μήνα μετά την ενίσχυση των πιθανοτήτων του Bremain από τις στοιχηματικές εταιρείες.

«Aυτή τη στιγμή η συσχέτιση ανάμεσα στις πιθανότητες για ένα Brexit και τις κινήσεις της αγοράς είναι μεγάλη», δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg. «Είδαμε χθες ένα μεγάλο άλμα μετά την ανοδική κίνηση της Παρασκευής. Αυτή τη στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στο Brexit», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2% στα 48,51 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 1,1% στα 1.277 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Το βρετανικό νόμισμα κινείται 0,2% χαμηλότερα έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας από τα υψηλά πέντε μηνών που βρέθηκε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στα ομόλογα, το αμερικανικό 10ετές καταγράφει μικρά κέρδη μετά τη χθεσινή βουτιά. Η απόδοση του τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 1,67%.

Στο ταμπλό, άνοδο 2,2% σημειώνει η μετοχή της Microsoft.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v