Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη Yellen περιμένουν οι επενδυτές στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στην αμερικανική αγορά, που παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά της. Περιορισμένες οι συναλλαγές εν αναμονή της ομιλίας της Janet Yellen στο Jackson Hole. Διορθώνει σήμερα το πετρέλαιο. Πτωτικά και ο χρυσός.

Σταθεροποιητική κίνηση στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της ομιλίας Janet Yellen στην καλοκαιρινή σύνοδο της Fed την Παρασκευή.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,14% στις 18.520 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,19% στις 2.182 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,18% στις 5.250 μονάδες.

Χθες η αγορά κινήθηκε οριακά υψηλότερα μετά και τα θετικά στοιχεία από την αγορά κατοικίας, με τον Nasdaq να καταγράφει ενδοσυνεδριακά νέο ιστορικό υψηλό. 

Οι συναλλαγές εμφανίζονται περιορισμένες καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ομιλία της επικεφαλής της Fed Janet Yellen στο Jackson Hole την Παρασκευή, προσδοκώντας ενδείξεις για τις προθέσεις της Fed αναφορικά με τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων.

Όπως επισημαίνει ο Craig Erlam, αναλυτής της Oanda, «αν θελήσει η Yellen να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα, τότε θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που της δίνεται την Παρασκευή για να προετοιμάσει την αγορά».

Σημειώνεται ότι η αγορά δίνει πιθανότητα 15% για αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και 48,1% για κίνηση από τη Fed τον Δεκέμβριο.

Στο μεταξύ, πτωτικά κινείται σήμερα η τιμή του πετρελαίου καθώς το κλίμα επιβαρύνεται μετά την αύξηση-έκπληξη των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, τη στιγμή που οι επενδυτές επικεντρώνονται στην επικείμενη συνεδρίαση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ τον Σεπτέμβριο και στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για πάγωμα παραγωγής.

Σήμερα το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,6% στα 47,3 δολάρια το βαρέλι.

Πτωτικά κατά 1% κινείται και ο χρυσός, στα 1.332 δολάρια την ουγκιά, καθώς δείχνουν να εξασθενούν τα πονταρίσματα σε αύξηση των επιτοκίων.

Στην αγορά, ισχυρές απώλειες άνω του 20% καταγράφει ο τίτλος της Express, μετά την ανακοίνωση κερδών που απογοήτευσαν την αγορά.

Ανοδικά ο τίτλος της Pfizer μετά το deal με την AstraZeneca για αγορά του κλάδου αντιβιοτικών. 

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τράπεζες να παραμένουν στο προσκήνιο.
Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,53% υψηλότερα στις 345 μονάδες, κατά 0,46% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.641 μονάδες και κατά 0,61% ο CAC του Παρισιού στις 4.448 μονάδες, ενώ ο ιταλικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,75% στις 16.903 μονάδες και κατά 0,93% ο ισπανικός IBEX στις 8.661 μονάδες. Αντιθέτως, χαμηλότερα κατά 0,24% κινείται το Λονδίνο στις 6.851 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v